Check hier alle The Triple-i Initiative content

Nieuwe Nintendo DS aangekondigd

Geplaatst: 3 oktober 2008 16:39
Aangepast: 10 juni 2018 13:53

Het is natuurlijk al een beetje oud nieuws, maar door de problemen van gisteren waren wij niet mogelijk om jullie eerder in te lichten met nieuws. Nintendo heeft gisteren op haar persconferentie de nieuwe Nintendo DS laten zien, genaamd de Nintendo DSi!

Deze Nintendo DS is 12 procent dunner dan de DS lite en de twee schermen zijn 17 procent groter geworden. Ook zijn er twee 3-megapixel camera's ingebouwd voor videochat. Eentje aan de binnenkant en de andere aan de buitenkant. Je kunt er natuurlijk ook foto's mee maken. Deze kan je direct op een SD kaartje zetten dankzij de ingebouwde SD-slot.

De Nintendo DSi heeft ook een ingebouwde webbrowser en een softwareservice vergelijkbaar met WiiWare, genaamd DSiWare. Je kan DSiWare games downloaden en direct op je SD kaartje zetten. Hier zit natuurlijk een prijskaartje aan, maar sommige zijn gratis.

Ook op het gebied van geluid is de Nintendo DSi verbeterd. Zo heb je nu een muziekspeler in de DSi zitten. Het is nog niet bekend of dit een hard -of softwarematige speler is. Je kan wel de snelheid van je muziek regelen. Dit is gedaan om bijvoorbeeld taalcursussen langzamer te laten lopen.

Naast de vele vernieuwingen is er ook één misser. Het GBA-slot is weg. Dit kan een probleem zijn, aangezien games als Guitar Hero: On Tour deze gebruiken. Hier is nog geen oplossing voor.

Met de DS lite was het mogelijk om een lege DS kaart te kopen en daar een Micro-SD kaartje in te doen. Hierdoor kan je gratis DS games spelen. Dit lijkt allemaal versimpeld te zijn dankzij de ingebouwde SD slot.

De nieuwe Nintendo DSi verschijnt al op 1 november in Japan. Hij zal bij ons in 2009 komen. Er is nog geen precieze datum bekend. De Nintendo DSi zal ongeveer 130 euro kosten.

Lees meer