Pentiment had niet bestaan zonder Game Pass

Geplaatst:

Volgens ontwikkelaar Obsidian hadden ze de nieuwe game Pentiment niet kunnen helpen zonder Game Pass. Ook Josh Sawyer gaf dit aan op een gameforum.

Pentiment was een grote verrassing die voor het eerst werd getoond tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase eerder dit jaar. De game is een verhalende avonturengame van Obsidian Entertainment en director Josh Sawyer, bekend van Pillars of Eternity en Fallout Vegas. De stijl van de game is erg uniek, geïnspireerd door houtsnijwerk en wandtapijten uit Europa die stammen uit de Middeleeuwen. Tijdens een preview event sprak Sawyer de media toe en vertelde hij dat het waarschijnlijk niet mogelijk was geweest om de game te maken als Microsoft Obsidian niet had overgenomen in 2018. 'Ik wilde al heel lang een historische game maken,' aldus Sawyer. Volgens eerdere interviews met IGN is het idee ontstaan toen Sawyer begin jaren 2000 bij Black Isle Studios werkte aan Icewind Dale en het geannuleerde Van Buren-project - wat een isometrisch Fallout 3 zou zijn geworden. Sawyer heeft de game later opnieuw gepitcht als een verhalende avonturengame bij Obsidian. 'Ik kan me niet het exacte moment herinneren waarop ik dacht "Wacht, wat als ik een historische game maak die een verhalende avonturengame is die heel klein is", vervolgde hij, "Maar ik moet zeggen dat ik pas toen Microsoft Obsidian ging overnemen dacht "Ik denk dat we dit nu kunnen doen".

Pentiment lanceert in november 2022 op pc en Xbox. De game zal beschikbaar zijn op de Xbox Game Pass abonnementsdienst.

Bron: https://www.resetera.com/threads/josh-sawyer-i-never-would-have-proposed-making-pentiment-without-game-pass.654804/

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pentiment

Series

-

Uitgever

Xbox Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

15 november 2022

Ontwikkelaar

Obsidian Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord