Ook Microsoft doet goede zaken in kerstperiode

Geplaatst:
Aangepast: 4 mei 2018 17:00

Waar we eerder vandaag al de cijfers van Sony van de feestperiode te zien kregen, zijn nu ook de cijfers van Microsoft bekend.

Zoals we weten wordt er tijdens de kerstperiode altijd gulzig op losgekocht, zeker door de gezinnen. Nintendo speelde daar natuurlijk heerlijk op in met de meer familiegerichte Wii en DS, die bijgestaan worden door een serie aan 'casual gamer'-games.

Hoewel Microsoft een aantal exclusieve toppers als Halo 3 en Mass Effect achter zich had, bleven de verkopen van de console de laatste tijd achter. Door de grote concurrentie was daarom een wonder nodig om het publiek toch nog storm te laten lopen voor de Xbox 360. Dat wonder werd gezocht in het Xbox 360 Arcadesysteem, dat nog een tijdje voor de kerstdagen gelanceerd werd, en met succes.

De verkopen van de console waren zeker niet onaardig. De afgelopen drie maanden vloog het systeem wereldwijd ruim 4,3 miljoen keer over de toonbanken. Hierdoor heeft Microsoft alle zijn verwachtingen overtroffen en kon de gigant de teller van het aantal verkochte Xbox 360-systemen bijstellen naar 17,7 miljoen exemplaren.

Lees meer