Oprichters Free Radical Design starten nieuwe studio

De geruchten van gisteren over het mogelijk sluiten van Free Radical Design is vandaag definitief bevestigd. Na negen jaar stopt de Britse ontwikkelaar, gestart door ex-Rare medewerkers, er nu daadwerkelijk mee. Oprichters Dave Doak en Steve Ellis hebben inmiddels een nieuwe studio opgericht met de naam Pumpkin Beach.

De ontwikkelstudio die vooral bekend is geworden door de TimeSplitters-serie heeft door de tegenvallende resultaten van Haze, het afblazen van een onaangekondigd project (waarschijnlijk Star Wars: Battlefront III) en de huidige kredietcrisis het hoofd niet meer boven water weten te houden. De medewerkers hebben inmiddels te horen gekregen uit te kunnen kijken naar een andere baan. Sommigen gaan door bij Pumpkin Beach, anderen kunnen mogelijk aan de slag bij Codemasters en Monumental Gears.

Wat er nu met de ontwikkeling van TimeSplitters 4 gaat gebeuren en of deze game wel gaat uitkomen is nog niet bekend.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?