PlayStation Portable piraterij neemt af

Geplaatst:
Aangepast: 25 juli 2018 13:42

Het is al sinds jaar en dag een veelbesproken onderwerp: softwarepiraterij. Sommige gamers keuren het goed en andere af. John Koller, de hardware public relations manager van Sony Computer Entertainment America (SCEA), heeft laten weten in een interview met "MTV multiplayer" dat er een opmerkelijke ontwikkeling gaande is. PlayStation Portable games blijken minder vaak gedownload te worden.

"We hebben nog nooit er een geheim van gemaakt dat er zeker wat piraterij gaande is op de PSP. Er lijkt sprake te zijn van een afname van het aantal gedownloade spellen in de laatste twee maanden."

John Koller liet in het interview verder weten dat hij blij was met de ontwikkelingen op verschillende gamefora. Zo zouden er meer mensen opkomen voor de rechten van ontwikkelaars en uitgevers.

"We hebben gemerkt dat er een soort "goed versus kwaad" gevecht gaande is op verschillende forums. Er zijn zeker mensen die opkomen en vechten voor wat wij beschouwen als de goede kant, die de rechten van ontwikkelaars en uitgevers erkennen op hun intellectueel eigendom. Het is best mooi als de consument opkomt voor ons," aldus de public relations manager.

Waarop de beste man zich baseert blijft onduidelijk, aangezien het toch erg lastig is om piraterij te registreren. Vaak is het onmogelijk om het aantal downloads bij te houden en kunnen meerdere mensen via één download aan een spel komen, omdat het onderhands nog doorgegeven en verkocht wordt. Wellicht is de enige interesse van Koller geweest om de boodschap te verspreiden dat downloaden slecht is, of het nieuws te halen. Het zou ook kunnen dat de verkopen gestegen zijn. Echter zegt dat niet veel over het aantal downloads.

Lees meer