Rockstar Games en GTA krijgen zachtaardiger imago

Geplaatst:
Aangepast: 28 juli 2022 16:31

Geloof het of niet, maar Rockstar Games en Grand Theft Auto krijgen een zachtaardiger imago. Dat blijkt uit een recent rapport van Bloomberg.

Rockstar Games staat erom bekend om controversiële games te maken. Met name met de Grand Theft Auto-serie schopt de studio tegen de gevestigde orde aan en weet generaties lang een satirische versie van Amerika neer te zetten. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er achter deze games een studio heeft gezeten waar het lang niet altijd koek en ei was. Bloomberg rapporteert over ontevreden medewerkers die lange uren en lange werkweken maakten, de zogenaamde crunch, om Grand Theft Auto V tot het enorme succes te maken dat het vandaag de dag is. Nadat (ex-)medewerkers hun ongenoegen hebben geuit over de werkomstandigheden en de cultuur binnen Rockstar, besloot het bedrijf een tijdje geleden het roer om te gooien. Rockstar wil nu een betere werkomgeving creëren voor haar medewerkers en haar games ook meer inclusief en minder controversieel maken. Zo werd eerder namelijk al door insiders geroepen dat GTA 6 een vrouwelijk hoofdpersonage krijgt. Dat is natuurlijk ongehoord voor een game als Grand Theft Auto, waar vrouwen juist vaker neergezet worden in rollen als prostituee, hulpeloze huismoeder, gold digger of psychopathische (ex-)vriendin.

Grand Theft Auto5

Wat deze nieuwe richting van Rockstar betekent voor Grand Theft Auto VI en andere games, valt nog te bezien. Weet Rockstar met deze nieuwe aanpak ook weer een monsterhit van een game neer te zetten?

Bron: Bloomberg
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTA 6

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

-

Platforms

PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2025

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord