Sid Meier's Civilization VII showcase geeft veel informatie

-

Wie is de verteller van Civilization VII. Welke veranderingen gaat de game krijgen en hoe ziet de gameplay er precies uit van Civilization VII? Fans zitten als sinds de onthulling op die vragen te broeden en ze werden dan ook beantwoord in de uitgebreide Civilization VII showcase.

In Civilization VI hoorden we de iconische stem van Sean Bean als verteller en daardoor vroegen veel fans zich af wie er te horen is in Civilization VII. Dat is niemand minder dan Gwendoline Christie die onder andere bekend is van Game of Thrones.

Een van de grote veranderingen die qua gameplay gaat plaatsvinden is dat je nu per Era een beschaving kunt kiezen. Je zit dus niet meer vast aan de beschaving die je aan het begin van de game hebt gekozen. Deze unieke uitgangspunt werd door Humankind al geïntroduceerd en wordt nu dus overgenomen. Je behoudt alles wat je al hebt bereikt, maar met een nieuwe beschaving komen ook nieuwe bonussen, technologieën en wetten. Civilisation VII komt er echter met maar drie Era: De Antiquity, Exploration en Modern Age. Waardoor ze grote sprongen maken in de tijd. Als het gaat om de beschavingen dan kun je aan de start kiezen uit Egypte, de Romeinen, De Maya’s, het koninkrijk Aksum en de Maurya dynastie. Daarna kun je kiezen uit de Mongolen, het Songhairijk en de Shawnee. Weet je de Modern Age te bereiken dan wachten de Fransen, Amerikanen en het land Boeganda op je. Blijkbaar zitten de beschavingen wel verborgen achter een bepaalde actie. Hoe je speelt, heeft dus impact op wat je kunt kiezen.  

Zoals je gewend bent, zul je in eerste instantie een stad moeten bouwen en deze moeten uitbreiden met districten. Door verkenners erop uit te sturen kun je wonderen ontdekken en relaties aangaan met de andere beschavingen. Diplomatie en oorlogen zijn een optie. Het is nu zelfs mogelijk om op de rivieren te varen. De leiders van je beschaving spelen een grote rol en die kun je nu onafhankelijk selecteren. Ze zijn niet meer gekoppeld aan de beschavingen. Op deze manier zijn er veel combinaties mogelijk en dus ook meerdere strategieën. De leiders zijn niet alleen meer de koningen of leiders, maar ook belangrijke filosofen. Ze hebben ook allemaal hun eigen soort skill-systeem, waardoor je bonussen kunt vrijspelen.  

Sid Meier's Civilization VII heeft een releasedatum en verschijnt op 11 februari voor de pc, Xbox Series, PlayStation 5 en Nintendo Switch.

Bron: gamescom ONL

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sid Meier's Civilization VII

Ontwikkelaar:

Firaxis Games

Uitgever:

2K Games

Release:

11 februari 2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS4
XONE
NSW
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord