Sony-baas gelooft niet in in-game reclame

Iets wat je steeds meer in games ziet, zijn reclames. Hoewel de reclames voornamelijk in de game zitten om je tot een koop aan te zetten, zorgen ze in games als FIFA en GTA ook voor een bepaalde sfeer.

Velen geloven in de werking van in-game reclame. Howard Stringer, topman van Sony, heeft hier echter zijn twijfels over. Volgens hem roepen marketingmensen maar al te vaak dat reclames in games een perfecte oplossing zijn voor bedrijven die hun doelgroep zo makkelijk kunnen bereiken. Gamers zouden reclame volgens Stringer echter alleen maar storend vinden, waardoor een reclame in een game negatieve dan positieve effecten oplevert. Daarbij gooit hij ook het argument op, dat in-game reclames peperduur zijn, waardoor het voor veel bedrijven een onmogelijke optie is.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?