Steam laat spelers makkelijker games met elkaar delen

-

Steam lanceert binnenkort een nieuwe functie genaamd 'Families'. Met deze functie kunnen groepen gamers hun gamebibliotheek op het platform met elkaar delen.

Een Steam 'Familie' kan maximaal vijf leden bevatten en geeft spelers de mogelijkheid om een titel slechts één keer aan te hoeven schaffen om hem alle vijf te kunnen spelen. De enige uitzondering hierop is wanneer leden een bepaalde game tegelijkertijd willen spelen. In dat geval moet men de game wel nogmaals aanschaffen. Ontwikkelaars kunnen kiezen of ze deze functie wel of niet ondersteunen. Als een game op dit moment het Steam Family Sharing-systeem ondersteunt dat eerder werd gebruikt, wordt Steam Families automatisch ondersteund voor die game. Spelers hoeven niet per se online te zijn om een gedeelde game te kunnen spelen, zolang de game deze functie ondersteunt. In principe worden alle titels automatisch gedeeld met alle leden, maar het is mogelijk om met ouderlijk toezicht bepaalde games te blokkeren voor jongere gebruikers binnen de Steam Family-account. Een volwassen lid van een Steam Family-account kan op ieder moment iemand verwijderen uit de Family. Vervolgens geldt er wel een cooldown van een jaar voordat iemand de plaats van diegene in kan nemen.

De Steam Families functie is nu te gebruiken op het platform. Met wie ga jij een familie vormen?

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord