Te weinig geheugen verleden tijd

Geplaatst: 3 mei 2008 02:29
Aangepast: 19 mei 2018 11:35
-

Eén van de beperking van de Wii is het geheugen. Met 512 MB is het dan ook niet iets om over naar huis te schrijven. Nu is er een oplossing; de 2 GB Flashkaart, echter heeft deze ook nadelen. De spellen die je van het Virtual Console kanaal plukt zijn alleen maar te spelen wanneer ze op de Wii zelf staan. Voor de Virtual Console gebruiker is het dus een kwestie van veel gesleep van de Wii naar de Flashkaart en terug. Nu ook WiiWare om de hoek komt wordt deze uitdaging een stuk groter.

Op de vraag of Nintendo hiervoor aan een verbetering werkt is het volgende antwoord gegeven:

Iwata: Statistically speaking, it is true that there are a small number of customers who feel that the flash memory is too small, while many others find that they have plenty of memory. However, because this small number of people are none other than the most avid players, we know we have to review the best possible solution to eliminate their inconvenience.

Oftewel, er komt een oplossing maar of dit een ondersteuning wordt voor een externe harde schijf, spellen rechtstreek speelbaar vanaf de Flashkaart of een totaal nieuwe oplossing laat Nintendo in het midden.

Lees meer