The Elder Scrolls VI komt niet naar PlayStation 5

Geplaatst: 19 september 2023 19:46

The Elder Scrolls VI komt niet naar PlayStation. Dat werd ontdekt door journalist Stephen Totilo, die documenten van de rechtszaak tussen Xbox en de FTC in handen heeft gekregen.

Hoewel eerder werd aangegeven dat The Elder Scrolls VI wellicht geen Xbox exclusive wordt, lijkt dat nu toch definitief anders te zijn. Een document dat is vrijgegeven tijdens de FTC versus Microsoft-zaak heeft bevestigd dat The Elder Scrolls VI pas over een paar jaar uitkomt en niet beschikbaar wordt op PlayStation. Volgens het document dat Microsoft voor de zaak heeft opgesteld, gaat de volgende Elder Scrolls-game naar verwachting in 2026 verschijnen en alleen op pc en Xbox. Xbox-hoofd Phil Spencer benadrukte dat Microsoft het volledige pakket van hun games naar Xbox wil brengen, waarmee hij zinspeelde op de exclusiviteit. Dit nieuws bevestigt de lang gekoesterde verwachting dat The Elder Scrolls VI exclusief voor Microsoft-platforms wordt, samen met Starfield en een aankomende Indiana Jones-game, zoals vorig jaar in dezelfde zaak werd onthuld.

Door Microsofts overname van Bethesda lijkt het er steeds meer op dat alle aankomende Bethesda-games exclusief voor pc en Xbox uitkomen.

Bron: Stephen Totilo
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Elder Scrolls VI

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

NNB

Ontwikkelaar

Bethesda Game Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord