Verkoop PS3 stijgt volgens Steinberg

Geplaatst:
Aangepast: 10 mei 2018 15:36

De afgelopen maanden is de verkoop van de PlayStation 3 enorm aan het stijgen gegaan. Recente gebeurtenissen als de officiële val van het HD-DVD formaat van vorige week helpen dit verkoopcijfer natuurlijk drastisch te verhogen. De nieuwe PR-manager van Sony, Scott Steinberg, heeft in een interview met Next-Gen Biz ook wat uitspraken gedaan over de verkopen van de PS3 en zijn rivalen.

Zo verteld Steinberg dat hij denkt dat de PS3 verkoop alleen maar toe blijft nemen, en dat de PS3 nu hard op weg is om de leidende console te worden. Een van de redenen die hij hiervoor noemt is de eerder genoemde winst van de Blu-Ray over de HD-DVD. De PS3 is een hele goedkope Blu-Ray speler met functies die zelfs veel van de duurste spelers niet bevatten. Hierdoor is het systeem ook voor niet-gamers een goede aanwinst.

Ook wees hij op het feit dat meer en meer developers ervoor kiezen om hun multi-platform titels te ontwikkelen met de PS3 als hoofdplatform. Dit is makkelijker voor het overzetten naar de andere console dan andersom. Plus zegt Steinberg dat ook de Xbox 360 titels hier profijt van hebben.

Steinberg vermeld als laatste ook nog even wat over de andere consoles in vergelijking. Zo weet hij te zeggen dat de voorsprong die Microsoft op dit moment nog heeft minimaal is. Zeker als je eraan denkt dat hun console bijna een jaar eerder uitkwam. Het gigantische succes van de Nintendo Wii was wel een verrassing voor Steinberg, al zegt ie dat dit volgens hem grotendeels een tijdelijke hype is die nu bijna om is. Hij denkt dat Wii uiteindelijk de langzaamste verdere verkopen gaat krijgen, waar het nou nog de snelste heeft. Uiteindelijk gaan volgens Steinberg dus beide rivalen verliezen van de PlayStation 3.

Lees meer