Wii gamer is hardcore gamer

Cammie Dunaway van 'Nintendo of America' vertelde op Electronic Gaming Summit dat de gemiddelde Wii gamer ook een hardcore gamer is. Natuurlijk even de statistieken.
79% van alle Wii gamers is een man van boven de 18 en speelt gemiddeld 5 uur per week. Van degenen die spellen kopen is 45% vrouw, waarvan 38% van boven de 25 jaar. Van deze groep speelt 65% meer dan 2 uur per week en 32% zelfs meer dan 5 uur in de week.

Het bijzondere is dat vooral de niet gamers nu een gamer zijn geworden, hoofdzakelijk door de komst van de Wii. Maar wil Nintendo zich nu richten op een boel nieuwkomers of blijft ze zich richten op de old-school gamers?

We in the industry have a choice to make, do we want to appeal to the few or to the masses? Do we want to sell to more people or sell more and more and more to less people? Do we want to be inclusive or do we want to be expansive? At Nintendo we definitely believe in the power of the expanded audience.
Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?