Wii maakt Nintendo-topman rijkste Japanner

AMSTERDAM - Hiroshi Yamauchi is de nieuwe rijkste man van Japan. Dat heeft de 80-jarige oud-bestuursvoorzitter van Nintendo te danken aan het succes van spelcomputer Wii.

Yamauchi zag zijn netto vermogen sinds 2006 verdrievoudigen tot ruim 5,1 miljard euro, meldt Forbes. Daarmee stoot hij vastgoedontwikkelaar Akira Mori (5,04 miljard) van de eerste plaats.

De Wii is niet alleen voor Yamauchi persoonlijk lucratief. Nintendo, het bedrijf waar hij van 1949 tot 2002 werkzaam was, maakte eerder in januari een winststijging bekend van 135 procent over de voorgaande negen maanden.

Ook Kagemasa Kozuki, eigenaar van een bedrijf dat spellen ontwikkelt voor Sony's PlayStation en Microsofts Xbox staat in de topveertig, met een vermogen van zo'n 517 miljoen euro.

Bron: NU.nl

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?