Xbox trending op Twitter in Japan dankzij Sakurai

Geplaatst:
Aangepast: 8 september 2019 15:08

Xbox, de welbekende gameconsole van Microsoft, kreeg de afgelopen week veel aandacht in Japan. Zo behaalde de naam van de Amerikaanse gameconsole de eerste plek in de trending-lijst van Twitter in Japan. En dit allemaal door een shout-out van Super Smash Bros.-meesterbrein Masahiro Sakurai.

Het Amerikaanse Microsoft, dat tot op heden nooit echt succesvol is geweest met haar gameconsole Xbox in Japan, verkreeg de afgelopen week plotseling veel aandacht in het Aziatische land. Het woord 'Xbox' stond zelfs even op de nummer één positie in de 'trendy'-lijst van Twitter. Dit had alles te maken met een 'shout-out' van Sakurai naar Xbox tijdens zijn recente Super Smash Bros. Ultimate-speelsessie. Sakurai is Microsoft erg dankbaar dat Nintendo Banjo-Kazooie mag lenen in Super Smash Bros. Ultimate. De originele Banjo-Kazooie-games kwamen uit op Nintendo hardware, maar nu heeft Microsoft de rechten. In 2002 heeft Microsoft namelijk studio Rare van Nintendo gekocht en hiermee dus ook de rechten voor het personage Banjo-Kazooie.

Microsoft heeft altijd moeite gehad met doorbreken in Japan. Misschien is dit het moment dat het Amerikaanse bedrijf het tij kan keren.

Bron: Kotaku.com
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord