Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Buzz! Quiz TV

 • Ontwikkelaar Relentless
 • Eerste releasedatum 4 juli 2008
 • Platformen PlayStation 3
 • Gameliner score

Review: Buzz! Quiz TV - PlayStation 3

Je kijkt vanuit je ooghoeken naar je vrienden, die allemaal geconcentreerd naar het beeldscherm staren. De volgende vraag kan de overwinning of de nederlaag betekenen. Alle zweterige handen zitten aan de knoppen, elke hersenpan staat op scherp"dit is Buzz!!

Keuzes, zoveel keuzes...

De Buzz! serie gaat alweer een tijdje mee en in dit deel voor de Playstation 3 word je kennis weer op de proef gesteld door de gelijknamige tv-show presentator "Buzz". Buzz! Quiz TV is een virtuele quizshow, die je met vier man kunt spelen en dat definieert gelijk waar de game voor bedoeld is, namelijk met je vrienden of familie gezellig op de bank een game te spelen die je algemene kennis zal testen. Je kan kiezen uit een aantal karikaturen van deelnemers, waaronder een dikke Elvis imitator en een Darth Vader lookalike. Het was leuk geweest wanneer Relentless Software een cameraoptie in het spel had gebouwd, zodat je kan spelen met een character met jouw eigen gezicht, maar misschien is dit teveel gevraagd. Na je character gekozen te hebben, mag je kiezen uit verschillende outfits en welk geluid jouw bijgeleverde buzzercontroller zal maken wanneer je antwoord geeft op de vragen. Dit kan nogal verwarrend zijn op het moment waarop iedereen tegelijkertijd een buzzergeluid aan het zoeken is. Het is mogelijk om de game in je eentje te spelen, maar al snel zul je merken dat het vele malen leuker is om met meerdere mensen te spelen.

Het ligt op 't puntje van m'n tong!

De vragen in Buzz! Quiz TV worden onderverdeeld in verschillende categorieën: sport, lifestyle, muziek, wetenschap en films & tv. Je kunt in het hoofdmenu ook ervoor kiezen om maar 'n categorie vragen te krijgen, mocht je je bijvoorbeeld afvragen wie van jou en je vrienden de meeste sportkennis heeft. Er is ook een mogelijkheid om online je eigen vragen te maken of de vragen van een ander te downloaden. Dit is een leuke extra, want wie wil er nou niet een quiz spelen met alleen maar vragen over bijvoorbeeld "The Simpsons"? De singleplayer is eigenlijk een vragenrace tegen de klok, wat heel saai wordt na een paar keer spelen. Maar ja, je gaat ook niet in je eentje poker spelen. Gelukkig kun je, als je vrienden er niet zijn, ook online spelen tegen anderen, wat het al weer een stuk spannender maakt. De game werkt perfect online. Het enige nadeel van de onlinemodus is dat je enige interactie met je tegenstanders de score is. Daarom is en blijft Buzz! een game om het in gezelschap van vrienden of familie te spelen. De vragen zijn soms best pittig, en mocht je niet zo goed zijn in Engels, dan zul je het afleggen tegen de mensen die daar beter of sneller in zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om de game in het Nederlands te spelen. Dit verander je heel simpel door je systeemtaal in het Playstation XMB op Nederlands te zetten, waardoor je jongere broertje ook mee kan doen.

De vliegende oude taart

Eenmaal begonnen met de quiz zijn er verschillende rondes waar je mee kunt scoren, bijvoorbeeld in "Pass the Bomb", waarbij er een bom met aangestoken lont in de groep over en weer wordt gegooid, die pas wordt doorgegeven als je de vraag goed hebt beantwoord. Als je niet snel genoeg bent, ontploft de bom en verlies je punten. In het grappige "Pie-fight" krijgt de speler die als eerste het goede antwoord geeft controle over een slagroomtaart die de presentator in zijn handen heeft. Na het goede antwoord, bepaal jij wie de taart in z'n gezicht krijgt. Word je twee keer geraakt, dan ben je af. Zo zijn er veel grappige elementen die je normaalgesproken nooit in een tv-programma als Lotto Weekend Miljonairs zult zien.

Same old Buzz

Qua graphics ziet deze game er supergelikt uit, wat we ook wel mogen verwachten van de Playstation 3. De animaties zijn grappig, maar er zit helaas niet al te veel variatie in. Blijkbaar zit het grootste gedeelte van het Blue-ray schijfje vol met de vele vragen, die zich vrijwel nooit lijken te herhalen. De enigszins irritante presentator "Buzz" is niets veranderd. Hij heeft nog steeds een irritante stem en geeft nog steeds snedige opmerkingen naar de spelers, wanneer ze een antwoord fout geven, maar ook hij blijkt maar een tiental verschillende zinnen tot zijn beschikking te hebben, waardoor je dus vaak dezelfde opmerking naar je hoofd krijgt geslingerd. Op dit vlak heeft ontwikkelaar Relentless Software toch een steekje laten vallen.

Het eindoordeel van Erwin Mendes

Buzz! Quiz TV is een perfecte partygame, en met de optie om op het internet zelf vragen te maken en nieuwe vragen te downloaden, blijft de game leuk na hem vaak te hebben gespeeld. Het is alleen jammer dat er niet veel variatie in de animaties en voice-acting zit. Het online tegen anderen spelen is lang niet zo leuk als tegen mensen die je kunt zien en horen.

 • Pluspunten
 • Veel variatie in de vragen
 • Opties om vragen te downloaden en zelf te maken
 • Perfecte partygame
 • De standaard vragen zijn actueel
 • De graphics zijn erg mooi
 • Minpunten
 • Online spelen is saai zonder interactie
 • Weinig variatie in animatie en voiceacting
 • Singleplayer is saai en kort
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?