Review: De Sims 4: Paardenboerderij - Helaas geen paradepaard Pc

Geplaatst:
Aangepast: 18 februari 2024 12:06

Vijf maanden na de release van De Sims 4: Samen groeien, één van de beste uitbreidingen tot nu, is het nu tijd voor een nieuw uitbreidingspakket. De Sims 4: Paardenboerderij brengt eindelijk paarden naar De Sims 4. Hier werd al jaren om gevraagd en het is fijn om te zien dat de ontwikkelaars eindelijk geluisterd hebben, maar hoe hebben ze het uitgevoerd? Ik trok mijn cowboylaarzen aan en vertrok voor het eerst naar Chestnut Ridge om het uit te zoeken.

Leuke Creëer een Sim en Koop- en bouwmodus

In Creëer een Sim is er voor iedereen wat te vinden om een cowboy of cowgirl te maken. Van cowboylaarzen tot vesten, er is genoeg te vinden. In mijn De Sims 4: Mijn Bruiloft review klaagde ik erover dat er in Sims 4-uitbreidingen bijna nooit wat voor mannen te vinden is. In Paardenboerderij is het nog steeds zo dat vrouwen iets meer keuze hebben, maar mannen lopen daar niet veel achter en dat is fijn om te zien. Koop- en bouwmodus is het grootste pluspunt van de uitbreiding met tientallen items om je ranch of normale huis in te richten in een Amerikaans landelijke stijl. Mijn grote favoriet is de pilaar die aangevreten lijkt te zijn door termieten, wat perfect is voor het bouwen van oudere huizen. Er zitten ook genoeg ouderwetse items in Build & Buy die ideaal zijn om te gebruiken voor decade challenges.

De woestijnachtige wereld in Paardenboerderij heet Chestnut Ridge en is gebaseerd op de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. De wereld is redelijk groot voor Sims en er zijn genoeg paarden om te ontdekken en op te rijden. Het past prima in het thema van de uitbreiding, maar het is jammer dat het alweer de zoveelste woestijnwereld is. Dit is de derde met Oasis Springs uit de basegame en Strangerville. Het is zonde, want volgens mij had de ontwikkelaar ook andere inspiratiebronnen kunnen pakken, zoals de Gaucho’s (Argentijnse cowboys) die leven op de pampa’s. Dit had een veel uniekere toevoeging aan de Sims 4 werelden kunnen zijn dan de zoveelste woestijnwereld.

De Sims 4 Paardenboerderij

Paarden, schapen en geiten

De uitbreiding voegt naast paarden ook kleine schapen en geitjes toe. Paarden stelen wel de show, wat logisch is gezien de hele uitbreiding rond deze dieren gebouwd is. Je kunt rijden, ze trainen en competities met ze doen. De paarden hebben ook allemaal verschillende persoonlijkheidsopties die het makkelijker of juist moeilijker maken om ze te verzorgen en te trainen. Schapen en geiten hebben ook ieder een functie, maar passen meer bij de Cottage Living-uitbreiding die eerder uitkwam. De animaties met het paardrijden zien er ook verrassend goed uit. Het enige mindere is dat alle Sims dezelfde, doodse uitdrukking hebben tijdens het rijden. Met de emoties als grootste verkooppunt van De Sims 4, hadden ze minstens de Sims uitdrukkingen kunnen geven die aansluiten bij de emoties die ze op dat moment voelen.

Een ander groot nadeel is een probleem dat al speelt sinds De Sims 4: Honden en Katten. Net als met andere dieren in de serie zijn paarden niet bespeelbaar. Hierdoor doen ze allemaal hun eigen ding en moet je ze echt soms zoeken waar ze uithangen en dan zijn ze vaak helemaal aan de andere kant van de map. Je hebt een fluitje bij hun portret staan om ze terug te roepen, maar als je dat elke minuut moet doen gaat dat al snel irriteren. Een paar basis interacties voor je paarden zoals loop hier naartoe, eet of ga slapen had het veel fijner gemaakt en had het spelen met paarden een stuk minder omslachtig gemaakt. Het hoeft niet de volledige besturing uit De Sims 3: Huisdieren te zijn, want dat gaat iets te ver, maar een paar opties waren leuk geweest.

De Sims 4 Paardenboerderij  Leeg

Leeg

Hoewel paarden leuk zijn om mee te spelen, voelt deze uitbreiding voor de rest heel leeg aan. Alles is nu wel over deze uitbreiding gezegd en voor de prijs die gevraagd wordt, is dat het allemaal net niet waard. Het enige wat nog niet benoemd is, is het maken van nectar, maar dat is gewoon een nieuwe vaardigheid voor je Sims om te leren en geld mee te verdienen. Als je het vergelijkt met Samen Groeien die zoveel belangrijke gameplayelementen toevoegt zoals milestones, peuter in baby fases en nog veel meer, voelt paardenboerderij als een stapje achteruit.

Dit is iets waar De Sims 4 vaker last van lijkt te hebben: eerst een goede uitbreiding, dan een mindere. Dit geldt ook voor de gamepacks. Het meest schrijnende voorbeeld is De Sims 4: Mijn Bruiloft, de slechtste gamepack allertijden gevolgd door Weerwolven die de leukste in een lange tijd was. Als laatste hebben we de wat tegenvallende Middelbare School-uitbreiding gevolgd door De Sims 4: Samen Groeien, die de beste uitbreiding tot nu toe is samen met seizoenen. Het lijkt erop alsof het team de ene uitbreiding meer aandacht en tijd geeft dan de andere. De Sims 4: Paardenboerderij lijkt hier ook helaas last van te hebben. Met iets meer tijd en liefde had dit een hele leuke uitbreiding kunnen zijn. Nu voelt het helaas een beetje leeg en half af aan voor een uitbreidingspakket.

De Sims 4 Paardenboerderij1

Het eindoordeel van Jolien Mauritsz

De Sims 4: Paardenboerderij is helaas de dupe geworden van De Sims 4 uitbreidingenvloek. Na de release impact van Samen Groeien, voelt Paardenboerderij een beetje leeg aan. De paarden zijn leuk en het is fijn dat ze eindelijk in De Sims 4 te vinden zijn, maar alles voelt niet uitgebreid aan. Chestnut Ridge is mooi, maar ze hadden ook wat anders kunnen kiezen als inspiratiebron dan weer de Verenigde Staten. De geweldige Creëer een Sim en Koop- en Bouwmodus maakt wat goed, maar helaas is Paardenboerderij geen paradepaard geworden.

    Aardig
  • Geweldige Koop- en bouwmodus en Creëer een Sim
  • Paarden zijn goed uitgewerkt
  • Schapen en geiten zijn schattig...
  • Alweer op de VS geïnspireerd
  • Geen controle over paarden (en andere dieren)
  • ... maar hadden beter bij Cottage Living gepast
  • Weinig nieuwe content

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot De Sims 4: Paardenboerderij

Series

De Sims

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

23 juli 2020

Ontwikkelaar

-

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord