Game of Thrones - A Telltale Games Series - Episode 4: Sons of Winter

 • Ontwikkelaar Telltale Games
 • Eerste releasedatum 2 december 2014
 • Platformen Pc
 • Genre Interactieve Film
 • Gameliner score

Review: Game of Thrones - A Telltale Games Series - Episode 4: Sons of Winter - Pc

Ja hoor, daar gaan we weer: de mallemolen die Telltale's Game of Thrones heet. Telkens als er weer een nieuwe episode wordt aangekondigd, heb ik er zin in, maar ben ik stiekem toch een beetje bang. Dit ligt vooral aan het feit dat ik niet weet welke keuzes me dit maal voorgeschoteld worden. Want als ik iets heb geleerd uit vorige episodes, is het dat veel keuzes je gigantisch voor het blok kunnen zetten. Oh ja, let op: bevat spoilers als je episode 1, 2 en 3 nog niet hebt gespeeld!

Voor het blok

Nu we aangekomen zijn bij episode 4 uit deze Telltale-versie van Game of Thrones, weten we ongeveer wel waar onze hoofdpersonen aan toe zijn. Laten we even terugblikken waar we gebleven zijn, aangezien episode 3 zo'n twee maanden geleden uit kwam. Rodrick Forrester probeert nog steeds zijn famile in stand te houden en ondertussen geen oorlog te beginnen met de rivaliserende familie Whitehill. Gared Tuttle is ondertussen nog deel van de Night's Watch, maar nadat hij een mede 'broeder' (per ongeluk) heeft vermoord, is zijn leven niet meer zeker. In King's Landing probeert Mira Forrester met veel moeite nog steeds hulp te zoeken om haar familie te redden en broer Asher Forrester heeft aan de andere kant van de wereld net onze favoriete Khaleesi Daenerys ontmoet.

Zoals jullie in mijn review van episode 3: The Sword in the Darkness hebben kunnen lezen, heeft deze een van de moeilijkste keuzes in zich die ik ooit heb moeten maken in een Telltale-game. Laat dat bij episode 4: Sons of Winter nou juist niet het geval zijn. Bij de vorige episode heb ik het beeld nogal vaak op pauze moeten zetten omdat ik toch even heel goed moest nadenken over de keuze die ik op dat moment moest maken, je weet namelijk maar nooit wat de consequenties kunnen zijn. In Sons of Winter heb ik dat niet echt hoeven doen, het voelt namelijk alsof het toch niet echt uitmaakt welke keuze je maakt.

Dood(lopend)

In de vorige episode waren niet alle verschillende verhaallijnen even interessant. Asher was bijvoorbeeld een heel intrigerend personage, maar zijn verhaal kwam nog niet echt op dreef. Ook Rodrick was niet altijd even spannend qua verhaal. Gelukkig hebben ze dat in deze aflevering eindelijk goed gemaakt. Nu Asher oog in oog is komen te staan met Daenerys, maakt ook hij nu echt deel uit van het overkoepelende verhaal en mag hij de stad Meereen gaan bevrijden in ruil voor een aantal sellswords. Met Rodrick beleef je nu ook een stuk meer aangezien hij weer beter ter been is en eindelijk kun je nu tegenwicht bieden aan de Whitehills. Tevens is Gared Tuttle op weg naar de North Grove en is Mira nog steeds een politiek spelletje aan het spelen in King's Landing.

Wat wel een beetje jammer is, is dat ik een doodlopend eind heb gevonden in deze aflevering. Op een gegeven moment sta je oog in oog met de Whitehills en heb je een aantal opties die je kunt kiezen. Kies je op dat moment 'Attack', dan zie je een scène (die doet denken aan de Red Wedding) waarin iedereen die aanwezig is doodgaat en mag je precies dezelfde keuze weer opnieuw maken. Nou, daar gaat je zogenaamde keuze vrijheid dus.

Het eindoordeel van Melloney van der Torre

Zoals we gewend zijn van vorige episodes is ook Sons of Winter weer een sterke voortzetting van het seizoen. Eindelijk hebben alle karakters die je speelt een interessant verhaal en heb je het gevoel dat er naar het einde van dit seizoen wordt toegewerkt. De volgende episode mag wel iets sneller uitkomen dan pas na twee maanden, je vergeet zo namelijk het verhaal en de keuzes die je in vorige afleveringen hebt gemaakt. Hopelijk zullen we in de laatste twee episodes zien of de gemaakte keuzes daadwerkelijk wat hebben uitgemaakt voor het verloop van het verhaal, ik ben daar namelijk nog niet 100 procent van overtuigd.

 • Pluspunten
 • Verhaallijnen interessanter
 • Toewerken naar einde seizoen
 • Minpunten
 • Tijd tussen episode 3 en 4
 • Minder keuzevrijheid
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?