Go Vacation

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 27 juli 2018
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre Party
 • Gameliner score

Review: Go Vacation - Nintendo Switch

Ah, vakantie. Heerlijk! Maar als het kwik in Nederland boven de dertig graden komt, dan is het al geen pretje meer om de vakantie in dit land door te brengen. Helaas zat mijn reis naar het buitenland er al op, dus er was geen ontkomen aan om de hittegolf hier maar uit te zitten. Terwijl ik binnen mijn dagen door wist te komen met de airco op zijn hoogste stand, kreeg ik de kans om alsnog op vakantie te gaan met Go Vacation. Kreeg ik ook een echt vakantiegevoel bij het spelen van de remake van Bandai Namco?

Pixels tellen

Go Vacation is een regelrechte port van de Nintendo Wii-versie. De game is ditmaal echter in HD te spelen, maar is het ook echt zichtbaar? Niet echt. Verwacht je op je Nintendo Switch een grafisch aardige game zoals Nintendo er al wat mooie heeft uitgebracht, dan kom je er met Go Vacation bedrogen van af. Het is erg pijnlijk om een game te spelen waar je de hoofdprijs voor aftikt terwijl je deze zelfde game ook op de ouderwetse Wii kon spelen.

onbekend

Vijftig games in één

Ken je ze nog? Die verzamelgames die massaal uitkwamen voor de Gameboy Advance of Nintendo DS? Deze werden vermarkt als tientallen games op slechts één dikgevulde cartridge. Deze games waren echter stuk voor stuk dermate simpel dat er eigenlijk geen enkel spel bij zat dat je door wilde blijven spelen. Dat is precies wat Go Vacation ook doet. De vijftig minigames die op het vakantie-eiland speelbaar zijn, zijn vaak leuk om één keer te spelen, maar daarna raak je ze liever niet meer aan. Een aantal mini-games heeft een herhalingsfactor, maar dit zijn er echt een handje vol. Uitdaging is dan ook ver te zoeken met een simpele besturing die niet uitnodigt om je verder te verdiepen in een mini-game. De besturing is overigens ook erg apart. Er worden telkens weer vreemde knoppencombinaties gebruikt die niet logisch zijn voor een Nintendo apparaat of mainstream gamer.

onbekend

Groepstour

Wat Go Vacation enigszins leuk maakt, is de multiplayer functie waarbij je met maximaal vier spelers op hetzelfde scherm kunt toeren over het eiland. In een groepje, waarbij ieder met een eigen (Mii)personage speelt, verken je de vakantiebestemmingen in het spel, zoekend naar schatten op het eiland of nieuwe mini-games waarbij je je stempelkaart vol probeert te krijgen. Als je zelf geen zin hebt om te spelen, dan is het mogelijk om te checken wat andere vakantiegangers bezig weet te houden. Ook het maken van je eigen vakantiehuis geeft nog aardig wat voldoening. Het rondstruinen met je vrienden is dan ook de leukste functie in Go Vacation. Helaas dat de flow van de game zo wordt getackeld door de mini-games waar echt meer potentie in had gezeten.

Het eindoordeel van Koen van den Akker

De last-minute naar Go Vacation is wat mij betreft niet heel erg geslaagd. Een gevalletje Red mijn vakantie? Dat niet, maar de game faalt in zijn mini-games en Wii textures die je niet verwacht met het prijskaartje dat de game met zich meebrengt. Het freeroamen met vrienden maakt nog aardig wat goed. Alleen mocht de reisorganisatie mij volgend jaar zo’n zelfde vakantie aanbieden, dan zeg ik liever nee en ga ik voor een vakantie met wat meer uitdaging en een goed uitzicht op zee vanaf de hotelkamer. Of ik slinger de Wii aan en speel Wii Sports Resort, dat is namelijk de game die Go Vacation had moeten zijn.

 • Pluspunten
 • Met drie vrienden op vakantie
 • Freeroamen over het eiland
 • Minpunten
 • Grafisch echt bocht
 • Simpele mini-games
 • Geen uitdaging
 • Hoofdprijs voor een Wii re-release
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?