Hitman 2: Haven Island

 • Ontwikkelaar IO Interactive
 • Eerste releasedatum 24 september 2019
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
 • Genre Actie , Stealth
 • Gameliner score

Review: Hitman 2: Haven Island - PlayStation 4

Het was een behoorlijk druk jaar voor Agent 47. Nadat hij in november 2018 de nodige ‘hits’ had uitgevoerd stuurde de International Contract Agency hem dit jaar weer de hele wereld over. Na opdrachten te hebben uitgevoerd in Hantu Port, New York en Siberië is het nu tijd om wat uit te rusten. En waar kun je dat nu het beste doen? In een luxe resort natuurlijk. De kale killer ligt nog niet languit in een strandstoel of de volgende opdracht van de ICA komt alweer binnen. Gelukkig is hij al op de plaats van bestemming, dus dat wordt zon, zee en zandkastelen vernietigen op Haven Island.

onbekend

Reputation Management

Het verhaal van de laatste DLC-locatie voor Hitman 2 gaat direct verder na dat van de vorige hoofdlocatie: New York. De drie kopstukken van de schimmige organisatie Providence zijn op de vlucht geslagen. Het spoor leidt Agent 47 en zijn jeugdvriend Lucas Grey naar Haven Island, dat eigendom is van het bedrijf Haven. Dit noemt zichzelf een ‘Reputation Management Service’. De rijken der aarde kunnen naar het eiland op de Malediven komen om hun problemen met de media, social media en andere zaken op te lossen. In het ergste geval wordt hun uiterlijk compleet aangepast, zodat ze weer rustig verder kunnen leven. En dat is uiteraard gebeurd met de drie kopstukken van Providence. Bij aankomst zijn deze drie er al lang vandoor, maar informatie over hun bestemming is te vinden in de supercomputer van Haven. Voor toegang moet Agent 47 echter wel de drie eigenaren van omleggen. Het gaat om oprichter Tyson Williams, de hostess Ljudmila Vetrova en tech-expert Steven Bradley.

Haven Island

Heb je even een heerlijke vakantie nodig dan is Haven Island absoluut een aanrader. Helaas kost het je wel een paar miljoen om er te vertoeven en loopt er op het moment dus een huurmoordenaar rond. Vanaf het allereerste moment had ik al het gevoel dat dit wel eens één van de beste Hitman-locaties van de laatste jaren zou kunnen zijn. Het eiland ziet er schitterend uit en is volledig te verkennen. Fraaie stranden, luxe verblijven voor de gasten, zwembaden en barretjes. Alles is aanwezig. Daarnaast is er nog de privé-villa van Tyson Williams en een groot ondergrondse faciliteit waar cliënten een nieuw gezicht kunnen krijgen en hun reputatie door de tech-mensen wordt vernieuwd. Het is fijn als een Hitman-locatie er mooi en sfeervol uitziet, maar het belangrijkste blijft hoe open deze is. Haven Island biedt in ieder geval genoeg mogelijkheden om van A naar B te komen en meestal zijn er drie of meer routes. Veel vrijheid dus op dit tropische paradijs. Daarnaast introduceert ontwikkelaar IO Interactive dynamisch weer in een Hitman-game. Het bezoekje van Agent 47 begint met een fel zonnetje, maar na verloop van tijd betrekt de lucht en komt er een flinke onweersbui opzetten. Het voegt voor de gameplay niet toe, maar het is wel uiterst sfeervol.

Ik heb een toetoetoeter op mijn waterscooter

Haven Island ziet er schitterend en biedt dus veel vrijheid, maar hoe zit het met de mogelijkheden om de doelwitten om te leggen? Deze missie bevat helaas slechts vijf Mission Stories wat ik een beetje weinig vind voor een grote locatie met drie doelwitten. De Mission Stories zijn echter wel de moeite waard. Zo blijkt Steven Bradley naast een tech-expert ook een sportfreak te zijn en met name de waterscooter is een favoriet bij hem. Wegens roekeloos varen zijn de sleutels hem ontnomen, maar die goede Agent 47 is niet te beroerd om hem te helpen en ondertussen een bommetje aan zijn waterscooter te bevestigen. Toetoet! Verder kun je je vermommen als arts van Tyson Williams of Ljudmila Vetrova om zeep helpen met een valluik. Of je stopt een bom in een zandkasteel en kijkt van een afstandje naar de ontploffing. Naast de Missions Stories kun je natuurlijk ook een compleet eigen aanpak bedenken, want dat is waar het bij Hitman altijd om heeft gedraaid. De drie zijn in ieder geval hele leuke doelwitten, doordat ze hun eigen routine hebben en bovendien een unieke persoonlijkheid. Tot slot het Mastery-level dat dit keer gelukkig tot level twintig gaat, in plaats van level 15 van de New York-locatie. Dit betekent dus meer Unlockables voor Agent 47 en waar die in New York tegenvielen zijn deze hier super. De Emetic Dart Gun en de Emetic Explosion Device, die bij het raken van of ontploffen in de buurt van een personage ervoor zorgt dat deze moet overgeven. Een geschikt moment om hen even een handje te helpen. Verder is er een tof piratensabel, een dolk met dodelijk gif en een fraai sluipschuttersgeweer met demper.

onbekend

Cliffhanger

Nu het verhaal van Hitman 2 er helemaal opzit, Haven Island is de laatste DLC-locatie voor de game, eindigt het met een mooie cliffhanger. De organisatie Providence is al sinds de reboot uit 2016 de schurk, alhoewel het eerst een andere richting op leek te gaan. Zonder veel te verklappen kan ik zeggen dat het een interessant einde van Hitman 2 is en ik zeer benieuwd ben hoe dit in Hitman 3 gaat aflopen, want IO Interactive heeft altijd gezegd dat dit een trilogie zou worden. Het slotstuk van het verhaal hint in ieder geval wel naar co-op. Natuurlijk is deze er al met de Snipper Assassin-modus, maar dat telt niet echt. Hopelijk gaat Hitman 3 dan ook de eerste game in de serie zijn die een echte co-op ervaring biedt.

onbekend

Het gebruikte beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4.

Het eindoordeel van Kees Wijnhorst

Haven Island is een geweldige DLC-locatie en één van de beste missies van de laatste twee Hitman-games. Het eiland ziet er schitterend uit, is heerlijk open en sfeervol, mede door het dynamische weer. De drie doelwitten hebben een eigen persoonlijkheid en schema waardoor ze zeer interessant zijn. Het is jammer dat de content slechts vijf Mission Stories bevat wat er van mij wel twee keer zoveel hadden mogen zijn. De Unlockables zijn echter de moeite waard alsmede het verhaal. Het is een mooi slotstuk voor Hitman 2 en de cliffhanger maakt me nieuwsgierig naar Hitman 3.

 • Pluspunten
 • Haven Island
 • Leuke doelwitten
 • Sfeervol dynamisch weer
 • Unlockables
 • Mooi slotstuk van het verhaal
 • Minpunten
 • Slechts vijf Mission Stories
Gameliner Score
Uitmuntend

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?