Beste onderdelen van Avatar: Frontiers of Pandora – Skybreaker

-

Na het verslaan van de RDA in de main game is het tijd om feest te vieren in Avatar: Frontiers of Pandora – Skybreaker. In de DLC leren we de clans en belangrijke personages veel beter kennen, en worden vooral de Zeswa in het zonnetje gezet. De Zakru migreren naar het gebied van hun voorouders en daardoor is het tijd om de Great Games terug te brengen. Ondanks dat de RDA zoals gewoonlijk roet in het eten gooit, is de DLC niet specifiek gericht op het redden van de planeet. Laten we eens kijken wat de beste onderdelen van Avatar: Frontiers of Pandora – Skybreaker zijn. De DLC heeft meer mooie momenten, maar deze sprongen er echt uit.

Avatar Frontiers of Pandora  Skybreaker

Een prachtig nieuw gebied: Hearts of the Plains

Wanneer je begint aan de Skybreaker DLC, verlaat je de bekende map van Pandora. We volgen de Zakru en Zeswa naar de Heart of the Plains. Je bent aan deze map gebonden tot je de DLC hebt uitgespeeld en pas daarna is het mogelijk om tussen de gebieden te reizen. Al vanaf het eerste moment was ik compleet overrompeld door de prachtige landschappen en dat komt ook door het cinematische begin van de DLC. Het gebied is weliswaar wat kleiner dan de leefgebieden van de drie clans, maar het is nog steeds een genot om hier doorheen te reizen. Omdat we in een speciaal gebied van de Plains zitten, zijn er nieuwe plantsoorten en dieren te vinden. Een aantal hiervan zijn eigenlijk gewoon reskins van dieren die we al zijn tegengekomen, maar er zitten ook nieuwe varianten bij. De dieren en planten vertonen hun eigen gedrag, waardoor het gebied levend oogt. Er is niets mooier dan op een Direhorse rond te rijden en een kudde Heartlands Bladehead te zien drinken bij een rivier. In onze review van Avatar: Frontiers of Pandora benoemde ik al dat de game grafisch erg indrukwekkend is en daar is niets aan veranderd.

Uiteraard zijn de planten en dieren die je tegenkomt nuttig, want door ze te plukken of te slachten krijg je materialen en ingrediënten die nodig zijn voor de nieuwe gerechten, wapens en kledingstukken. Als we het hebben over de opvulling van Heart of the Plains dan is er eigenlijk weinig veranderd. Veel van dezelfde sidequests keren terug; al zijn sommige wel aangepast. Zo kun je nu niet achter de Bladewing Moths aanrennen, maar zul je ze al rijdend op een Direhorse moeten volgen. Dat past een stuk beter bij het gebied, want de Zeswa staan bekend om hun rijkunsten. Deze zijn dan ook iets getweakt met de DLC, waardoor het rijden op een Direhorse een stuk eenvoudiger is. Het is vooral mooi om te zien dat de Zakru nu prominenter aanwezig zijn. Hoewel ze normaal gesproken in kuddes leven zijn er een aantal wilde Zakru, die je kunt helpen door ze te verven. Niet de nuttigste quest, maar het is telkens wel een mooi moment. Met deze DLC staat de band tussen de Na’vi en de natuur dus een stuk beter centraal.

Avatar Frontiers of Pandora  Skybreaker Screenshots 1
Avatar Frontiers of Pandora  Skybreaker Screenshots 2
Avatar Frontiers of Pandora  Skybreaker Screenshots 3
Avatar Frontiers of Pandora  Skybreaker Screenshots 4
Avatar Frontiers of Pandora  Skybreaker Screenshots 5

Doe mee aan The Great Games: De Olympische Spelen van de Na'vi

Voor de Zeswa draait het allemaal om de Great Games. Elke keer wanneer de Zakru naar The Hearts of Plains migreerden. hielden hun voorgangers een soort van Olympische Spelen. Dat is al een tijdje geleden, want het gebied is al eens overgenomen door de RDA, waardoor het niet veilig was. Nu de RDA is verslagen, trekken de Zakru weer naar The Heart of Plains en mag jij als Sarentu deelnemen aan de uitdagingen. Je staat dus niet aan de zijlijn, want in totaal zijn er vier wedstrijden waar je aan kunt deelnemen. Ze zijn gebonden aan een quest, maar je kunt de uitdagingen blijven proberen om zo je tijd te verbeteren.

Hoewel het niet heel interessant is om de tijd telkens te verbeteren, is het leuk om deze uitdagingen aan te gaan. Vooral omdat je personage dit nog nooit heeft meegemaakt en zo nog meer leert over de cultuur van de Zeswa. Ze hebben daarnaast ook de beste onderdelen van de game samengevoegd.  Zo moet je in de eerste uitdaging op een Direhorse rijden en kun je extra tijd verdienen door op de targets te schieten. Bij een andere uitdaging moet je met behulp van de planten een vliegende rots beklimmen. Je behendigheid en snelheid worden dan weer getest in het ravijn. Hier geldt dat je zo snel mogelijk door het ravijn moet navigeren door te klimmen, zwemmen en rennen. De laatste uitdaging was mijn favoriet. Ook hier mocht je niet gebruikmaken van de Ikran en was het de bedoeling om alle targets met je pijl-en-boog te raken, terwijl je van vliegend eiland naar vliegend eiland klimt en springt. De beloningen zijn de moeite waard, maar eigenlijk draait het meer om de identiteit van de Na’vi en het inlevingsvermogen dat het biedt voor de speler.

Avatar Frontiers of Pandora  Skybreaker Screenshots1

Skybreaker biedt meer uitdaging

Omdat Skybreaker pas te spelen is na het voltooien van de main campagne wordt er aangeraden om level twintig te zijn. Ik begon aan de DLC met level negentien en dat leverde pittige situaties op. De vijanden doen namelijk meer schade, omdat je nu te maken krijgt met speciale veteranen. De Amp Defender Elite en Amp Defender Veteran komen op je aflopen met een groot schild waardoor het lastig is om deze neer te schieten. Je zult dus goed gebruik moeten maken van de zwakke plekken, maar dat is in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Ook het gebruiken van de juiste pijlen helpen je goed op weg. Ik merkte aan het eind van Avatar: Frontiers of Pandora dat ik gerust door een kamp kon rennen, terwijl ik pijlen aan het afschieten was. Dat is nu niet meer het geval, want mijn gezondheidsbalk was elke keer razendsnel leeg. Om je op weg te helpen krijg je aan het begin van de DLC wat nieuwe kledingstukken en wapens, die passen bij het thema van de Great Games. Je wordt dus op weg geholpen, al is het altijd beter om je eigen kledingstukken en wapens te maken. Er is een reden dat je nu materialen kunt verzamelen met een legendarische status.

De uitdaging is ook gebonden aan het vernietigen van de RDA-basissen. Normaal gesproken kon je gewoon al vliegend landen op het dak van een basis, maar ze zijn nu een stuk beter beschermd. Dit betekent veel luchtgeschut en snellere hulptroepen. Een commandocentrum wordt nu ondersteund door twee kleinere verdedigingswerken. Deze zorgen ervoor dat hulptroepen en helikopters sneller op locatie zijn. Wil je dus niet compleet overrompeld worden dan zul je eerst de twee kleinere locaties moeten vernietigen, voordat je besluit om een bende te maken van het commandocentrum. Dit zijn ook de plekken waar je kennismaakt met de luitenants van Harding, die rondlopen in speciale AMP-suits.

Avatar Frontiers of Pandora  Skybreaker screenshots

Deze drie onderdelen van de Skybreaker DLC sprongen er echt uit, maar ook het verhaal is zeker de moeite waard. Door de focus op de personages en de onderlinge band van de clans, is het nu een stukje diepgaander dan de main game. Vooral omdat het verhaal van bepaalde personages nu fatsoenlijk wordt afgerond. Voor vijftien euro biedt de DLC meer dan genoeg content en kun je weer in de prachtige wereld duiken.

Afbeeldingen zijn gemaakt tijdens onze speelsessie op de pc.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Avatar: Frontiers of Pandora

Ontwikkelaar:

Ubisoft

Uitgever:

Ubisoft

Release:

7 december 2023

Reviewscore:

Platforms:

PC
GST
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord