Epic Games Store installeren op je mobiel

-

Maak jij veel gebruik van de Epic Games Store en wil je deze ook gaan gebruiken om games te spelen op je telefoon? Dat is inmiddels gelukkig mogelijk, maar dan moet je natuurlijk nog wel weten hoe je het moet doen. In deze guide leggen we je stap voor stap uit hoe jij de Epic Games Store kunt installeren op jouw mobiel!

Beste fortnite skins10

Epic Games Store installeren op Android

Je kunt de Epic Games Store sinds kort installeren op alle Android telefoons. Om de Store goed op je telefoon te krijgen, moet je een aantal stappen doorlopen en moet je de app ook bepaalde toestemmingen geven op jouw apparaat. Hieronder zetten we de stappen voor je onder elkaar zodat je makkelijk de Epic Games Store kunt installeren op Android:

  • Stap 1: Open een webbrowser op je Android telefoon, zoals Google Chrome of Edge.
  • Stap 2: Typ in de zoekbalk het volgende webadres in: epic.download. Zo kom je op de downloadpagina van de Epic Games Store.
  • Stap 3: Klik op de ‘Installeer voor Android’ knop.
  • Stap 4: Je krijgt waarschijnlijk een pop-up die aangeeft dat de download mogelijk schadelijk is. Het bestand is echter gewoon veilig om te downloaden, dus je kunt gewoon op de knop ‘toch downloaden’ klikken.
  • Stap 5: Als de download klaar is, krijg je een notificatie in je browser bovenin het scherm met de tekst ‘bestand gedownload’ .
  • Stap 6: Klik op ‘open’ om te beginnen met het installeren van de Epic Games Store op je Android telefoon. In sommige gevallen krijg je een melding die luidt: “Voor uw veiligheid mag uw telefoon momenteel geen onbekende apps van deze bron installeren”. Dit kun je oplossen door naar de instellingen van je telefoon te gaan via de notificatie en de schakelaar bij ‘bron toestaan’ om te zetten.
  • Stap 7: Hierna komt er een nieuwe pop-up die vraagt: ‘Wil je deze app installeren?’ Klik op de installeerknop in de notificatie.

De Epic Games Store wordt nu geïnstalleerd op jouw Android telefoon.

Rocket League13

Epic Games Store installeren op iOS

Je kunt de Epic Games Store ook installeren op een telefoon met iOS, tenminste als je binnen de Europese Unie woont. Op Android is de app wereldwijd beschikbaar, maar voor iOS helaas voor nu nog alleen in de EU. Hieronder zetten we de stappen voor je op een rij zodat jij de Epic Games Store kunt installeren op jouw iOS telefoon:

  • Stap 1: Start de Safari browser op je iOS telefoon.
  • Stap 2: Typ in de zoekbalk het volgende webadres in: epic.download. Zo ga je naar de downloadpagina van de Epic Games Store.
  • Stap 3: Klik op de ‘Installeer voor iOS’ knop.
  • Stap 4: Er verschijnt een pop-up met de tekst “Uw installatie-instellingen op deze iPhone staan niet toe dat apps van ‘Epic Games Inc’ rechtstreeks vanaf het web worden geïnstalleerd”. Klik op de knop Ok in het pop-upvenster en sluit de browser af.
  • Stap 5: Ga naar de instellingen van je iPhone. Je ziet een banner met de tekst “Apps van ‘Epic Games Inc.’ toestaan” in het instellingenmenu. Klik erop, klik op Toestaan en open de Safari-browser opnieuw.
  • Stap 6: Klik op de installeer-knop, waarna je nog een pop-up krijgt. Klik in het pop-up venster op de knop ‘App Marketplace Installeren’.

De Epic Games Store wordt nu geïnstalleerd op jouw iOS apparaat. Je kunt nu vanuit de Store games op je telefoon installeren die je wilt spelen.

Epic Games Store mobiel1

Welke games kun je vanuit de Epic Games Store op je mobiel spelen?

Er zijn drie games die je gratis kunt spelen vanuit de Epic Games Store op je mobiel: Fortnite, Fall Guys en Rocket League Sideswipe. Je kunt de games eenvoudig downloaden van de Epic Games Store app. Door de games via de Store te downloaden, kun je ook bepaalde in-game beloningen verdienen. Als je voor het eerst een game wil downloaden uit de mobiele Epic Games Store, moet je soms nog toestemming geven. Hieronder zetten we de stappen voor je op een rij om de eerste game vanuit de Epic Games Store te installeren op je mobiel:

  • Stap 1: Open de Epic Games Store op je mobiel.
  • Stap 2: Klik op de knop ‘installeren’ bij de titel die je wilt downloaden.
  • Stap 3: Je krijgt een pop-up die zegt ‘Voor uw veiligheid is jouw telefoon momenteel niet in staat om onbekende apps te installeren vanuit deze bron’.
  • Stap 4: Klik op de ‘instellingen’-knop uit de notificatie om naar de instellingen van je telefoon te gaan.
  • Stap 5: Zet de schakelaar om die zegt ‘Sta toe van deze bron’.
  • Stap 6: Klik op de knop ‘installeren’ om de installatie van de game te beginnen.

Als je in het vervolg games wilt installeren via de Epic Games Store op je mobiel, zul je deze pop-ups niet meer krijgen.

Epic Games Store mobiel2

Wil je graag wat meer visuele ondersteuning bij het doorlopen van deze stappen? In de onderstaande video legt Epic Games zelf stap voor stap uit hoe je de Epic Games Store app kunt installeren op jouw mobiel. De eerste video is voor Android-gebruikers en de tweede video gaat in op het installeren van de Store op een iOS apparaat.

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fortnite

Ontwikkelaar:

Epic Games

Uitgever:

Epic Games

Release:

25 juli 2017

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS4
XONE
Mob
NSW
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord