Guide: De beste wapens in Call of Duty: Modern Warfare 2

Geplaatst: 9 november 2022 16:00
Aangepast: 11 november 2022 08:43
-

Call of Duty: Modern Warfare 2 is inmiddels al een tijdje uit en de meta begint naarmate de tijd vordert steeds meer te stabiliseren. Toch zijn er nog altijd een aantal wapens die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Zoek jij nog naar de beste wapens voor de Call of Duty: Modern Warfare 2 multiplayer? Zoek dan niet verder, we’ve got your back, soldier! Je vindt in deze guide namelijk alle beste wapens in Call of Duty: Modern Warfare 2. Let op, deze wapens zijn geselecteerd op gebruiksgemak en relevantie in de huidige meta!

Guide beste Call of Duty Modern Warfare 2 wapens

Assault Rifle; M4

Je hebt altijd wapens die eigenlijk te overpowered zijn voor de meta. In de Call of Duty: Modern Warfare 2 multiplayer is dat niet anders. In deze game zijn het voornamelijk de Assault Rifles die sterk uit de bus komen. Waar je een flink aantal wapens vooraf dient te ontgrendelen, is de M4 direct beschikbaar. De M4 AR is bijzonder effectief tijdens mid- tot close range combat. Om dit wapen optimaal te benutten, dien je wel een aantal attachments te gebruiken. Zo merk je direct dat verbeteringen in de stabiliteit en recoil wonderen doet voor je K/D-ratio. Wij adviseren dan ook om te investeren in de Phantom Grip of de Sakin ZX Grip. Daarnaast is de Echoline GS-X muzzle een vereiste. Overigens is het niet enkel de M4 die goed uit de bus komt. De Kastov 762 is ondanks zijn iets hogere recoil namelijk ook een bijzonder goede keuze. Dit is echter uitstekend te pareren met de nodige attachments om die recoil onder controle te krijgen.

Guide beste Call of Duty Modern Warfare 2 wapens M4

SMG; Lachmann Sub

Alhoewel ik geen fan ben van de SMG’s in Modern Warfare 2, is er toch één die bijzonder effectief is. De Lachmann Sub is niet bijzonder eenvoudig om te ontgrendelen, maar is zeker wel de moeite waard. Om deze Lachman Sub SMG te ontgrendelen dien je de Lachmann-branch grotendeels te voltooien. Op lange afstand zijn de SMG’s waardeloos, maar bij close combat is de TTK (Time to kill) akelig laag. Daarnaast is dit op de FSS Hurricane na de enige SMG die je ook nog een beetje op een medium range kunt gebruiken. Essentiele attachments zijn de FTAC M-Sub 12” barrel en de Stockless Mod. Sluit overigens de FSS Hurricane niet uit. Deze SMG beschikt namelijk met de juiste attachments over onwijs veel kracht en een magazijn waar vijftig kogels in kunnen!

Beste Wapens in Call of Duty Modern Warfare 2 Lachmann Sub

Marksman Rifle; SP-R 208

Dit wapen gaat helemaal nergens over en gaat dan ook hoogstwaarschijnlijk een flinke nerf krijgen. De SP-R 208 is in de basis een Marksman Rifle, maar is in essentie zoveel meer. De Marksman Rifles staan bekend om de bolt action en hoge damage. De SP-R 208 kan echter prima functioneren als een sniper of shotgun. Je ontgrendelt dit wapen automatisch wanneer je rank 7 behaalt en het is dan ook een absolute aanrader om deze in een loadout te proppen wanneer je op maps speelt waar de afstanden groot zijn. Met een headshot leg je een tegenstander veelal in één schot om en door zijn bolt action design is de stabiliteit logischerwijs hoog. Dit wapen leent zich voor allerhande builds, maar altijd raden wij de FPS ST87 Bolt aan. Een vizier is niet noodzakelijk, maar mocht je het wapen ook op korte afstand willen gebruiken, dan kan je er altijd een laser op instaleren. Het standaard magazijn biedt huizing voor slechts vijf kogels, een groter magazijn kan dan ook van pas komen.

Guide beste Call of Duty Modern Warfare 2 wapens SPR 208

Sniper Rifle; Signal 50

Snipers zijn alom vertegenwoordigd in Call of Duty: Modern Warfare 2. Markmans Rifles en en Snipers zijn dan ook ontzettend populair dankzij de vrij grootschalige maps die de game momenteel kent. De Signal 50 is een uitstekende sniper om mee te beginnen. De Aim Assist is insane en de fire rate van de Signal 50 zorgt ervoor dat je nog weleens een schot kunt missen. Mijn advies is om er altijd een silencer op te zetten zodat je aan het echte sniperwerk kunt beginnen. Overigens zijn er genoeg alternatieven, de SP-X 80 is bijvoorbeeld ook niet verkeerd. De SP-X 80 vereist echter iets meer skill dan de Signal 50.

Guide beste Call of Duty Modern Warfare 2 wapens Signal 50

LMG; Raal MG

Persoonlijk ben ik geen fan van LMG’s. Deze wapens zijn vaak log en vereisen een te lange reload time om echt impact te kunnen maken. Dat gezegd hebbende, de vernieuwde gunsmith stelt ons in staat om wapens tot vrijwel een andere klasse om te toveren. De Raal MG is in staat om vijanden op close range bijzonder snel om te leggen. Daarnaast zit hier een uitstekende iron sight op, waardoor je een slotje overhoudt voor andere attachments. Investeer vooral in de Aim Down Sights-snelheid en je hebt een beest van een wapen (alhoewel nog altijd een beetje log). Let wel op, het verbeteren van de ene statistiek heeft weer negatieve gevolgen voor andere statistieken. Balanceer daarom ook een beetje met de range van het wapen en de recoil voor de vaste hand tijdens de ADS.

Guide beste Call of Duty Modern Warfare 2 wapens Raal MG

Shotgun: Expedite 12

Oké, dit is waarschijnlijk een beetje controversieel, maar hear me out. De Expedite 12 is de meest gebruiksvriendelijke shotgun in Call of Duty: Modern Warfare 2. Het is niet per se de beste (dat is namelijk de Lockwood 300), maar wel de meest eenvoudige. Daarnaast heeft de Shotgun momenteel weinig zeggenschap in de meta door het huidige design van de grootschalige maps met grote open ruimtes. De Expedite 12 heeft een hoge fire rate en een goede ADS. Zeker wanneer je de juiste attachments gebruikt. De Resonance Stock Collapsed geeft je meer mobiliteit en de juiste Grip voert dit enkel op. Hierdoor ben je in smalle gangetjes tegenstanders al snel de baas. Gooi een incendiary shell in de mix en je hebt een explosieve combinatie.

Guide beste Call of Duty Modern Warfare 2 wapens Expedite 12

Pats, dat waren de beste wapens in de huidige meta van Call of Duty: Modern Warfare 2. Heb jij de perfecte loadout gevonden? Laat het weten in de reacties! Ben jij nog niet uitgelezen over Call of Duty? Lees dan hier onze Call of Duty: Modern Warfare 2 campaign review of duik de diepte in met onze Alles over Call of Duty: Modern Warfare 2. Toch meer geïnteresseerd in Warzone? Check dan hier onze Guide om te lezen wat er allemaal nieuw is in Call of Duty: Warzone 2.0.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022)

Ontwikkelaar:

Infinity Ward

Uitgever:

Activision Blizzard

Release:

28 oktober 2022

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord