Hoe gaat het met Sky - Children of the Light in 2024?

Geplaatst:

Ken je Sky: Children of the Light nog? Deze rustgevende game kwam uit in 2019 en veranderde compleet mijn beeld over hoe een multiplayer game kan uitpakken. In Sky draait alles om het maken van verbindingen in een betoverende wereld waar elke vlucht en elke ontmoeting iets magisch hebben. En wat het dan zo uniek maakt? De communicatie met anderen is opvallend vriendelijk en opbouwend, wat echt een 'one of a kind' is in de vaak giftige wereld van online gaming. Daarmee onderscheidt Sky: Children of the Light zich als een MMO die werkelijk draait om de interactie tussen spelers. Een belofte die in elke MMO aan de basis ligt, maar Sky op unieke wijze waarmaakt. Sinds kort kunnen pc-gamers ook aan de slag met Sky; de game verscheen recentelijk op Steam. Dat bood ons de perfecte gelegenheid om weer even terug te duiken in deze bijzonder soepele, vriendelijke en kleurrijke wereld.

Hoe het begon

Harmonie, rust, én positiviteit. Het zijn deze drie woorden die Sky: Children of the Light kenmerken. Ontwikkelaar Thatgamecompany, landde dit pareltje voor het eerst op iOS in 2019, na een monsterontwikkeling van ruim zeven jaar. Jazeker, je leest het goed. Sky begon als een mobile-game, maar wist haar grenzen te verleggen, verscheen later op consoles, én is nu dus ook speelbaar op pc. Sinds die explosieve lancering heeft Sky ook wat toffe mijlpalen bereikt: de game sleepte de Apple Design Award in 2020 in de wacht, dankzij zijn strakke design en innovatie.

Het spektakel bereikte een hoogtepunt toen meer dan tienduizend gamers samenkwamen voor een legendarisch concert van Aurora in Sky, waarmee de game niet één, maar twee Guinness World Records aan diggelen sloeg. Deze records zijn een tastbaar bewijs van de krachtige community rondom Sky, die blijft groeien dankzij constante updates en evenementen die de wereld van de game springlevend houden. Dit is echt een kudo waard voor de ontwikkelaars.

Sky01

Ongewijzigd sterk

Zweven door Sky: Children of the Light is alsof je opnieuw in een droomwereld stapt. De game gaat lekker tegen de MMO-stroom in door gevechten links te laten liggen en in plaats daarvan vol in te zetten op verkennen en chillen met medespelers. Waar andere games je vaak in het diepe gooien met quests en clashes, nodigt Sky je uit om hand in hand, of beter gezegd vleugel aan vleugel, de wereld te ontdekken. Het coole is dat je communiceert via acties en gebaren—geen woorden nodig! Dus of je nu samen sterrenlicht verzamelt of geheimen ontrafelt, het voelt allemaal super intuïtief en smooth.

De switch naar pc maakt Sky beschikbaar voor nog meer gamers en pakt uit met lekker scherpe visuals en soepele controls. Ook al voegt het geen nieuwe gameplay toe, de verbeterde toegankelijkheid zorgt ervoor dat nog meer spelers kunnen genieten van de magische vibes van Sky. Of je nu een die-hard pc-gamer bent of gewoon zin hebt in een relaxte game-ervaring, Sky levert de goederen zonder dat het voelt als oude wijn in nieuwe zakken. Het is de perfecte escape naar een wereld waar samenwerking koning is en de rush van alledag even heel ver weg lijkt.

Sky02

Mag er van mij ook zijn

Vooropgesteld: Sky is een fantastische game die ik elke gamer durf aan te raden. Vraag je me om nog iets toe te voegen aan de gameplay, dan denk ik al gauw aan de introductie van spontane random events waarbij spelers plotseling samenwerken om een enorme puzzel op te lossen. Stel je voor dat je vredig zweeft door de lucht en plotseling een uitnodiging op je scherm verschijnt. Binnen enkele seconden word je samen met honderden andere spelers naar een locatie geteleporteerd waar teamwork essentieel is. Zeg nou zelf; dit zou toch naadloos aansluiten aan bij de filosofie van Sky: Children of the Light, waarin samenwerken en gemeenschapsgevoel centraal staan?

Zo'n verrassingselement zou de gameplay een frisse en spannende draai geven, en spelers uitdagen om in teamverband complexe uitdagingen aan te gaan. Dit idee heb ik overigens niet zelf bedacht, maar voor het gemak geleend van een game die in het westen inmiddels dood verklaard is — ik kijk naar jou, Maplestory 2. Het oplossen van dergelijke grootschalige puzzels zou niet alleen de interactie tussen spelers versterken, maar ook bijdragen aan dat community-gevoel. Deze dynamische en onverwachte events zouden Sky nog meer laten uitblinken als een game waar avontuur en samenwerking hand in hand gaan. Dus Thatgamecompany, werk aan de winkel!

Sky03

De herbeleving van Sky: Children of the Light is simpelweg vermakelijk te noemen. Deze game, uitgebracht door de briljante breinen achter Journey, heeft sinds de lancering in 2019 een blijvend unieke indruk achtergelaten. Voor mij persoonlijk is de focus op het smeden van banden in een betoverende wereld een verademing. Zeker na jarenlang League of Legends te hebben gespeeld, waar vocaal gepest worden eerder regel dan uitzondering is. Maar zelfs los daarvan, wordt deze game over het algemeen beschouwd als een reis die de moeite waard is. En dat wil ik hier ook nog maar eens aan je bevestigen. Dus neem een kijkje en open lekker je Steam-client. Het is tenslotte gratis!

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sky: Children of the Light

Series

-

Uitgever

thatgamecompany

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Mobile, Nintendo Switch

Releasedatum

11 juli 2019

Ontwikkelaar

thatgamecompany

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord