Opinion: Check deze teams tijdens het Europese League of Legends kampioenschap

Geplaatst:
Aangepast: 27 januari 2020 16:20

Nog een paar dagen en dan is het eindelijk weer zo ver. Deze week begint het Europese kampioenschap League of Legends weer, oftewel de LEC. Tien teams willen zich de aankomende weken weer bewijzen en de top zes halen om zo kans te hebben op de felbegeerde titel en trofee. Dit betekent uiteraard dat ik weer elke vrijdagavond en zaterdagavond vastgekluisterd zit achter mijn beeldscherm om mijn favoriete teams toe te juichen. Al wordt soms mijn weekend er wel mee verpest. Gedurende het off-season is er weer ontzettend veel veranderd. Spelers hebben voor jaren bijgetekend, zijn vertrokken naar andere Europese teams of hebben de overstap naar Noord-Amerika gemaakt. Er is zelfs een nieuw team bijgekomen. De hoogste tijd dus om te kijken naar de veranderingen van een aantal teams en om een voorspelling te doen voor de voorjaarscompetitie van de LEC.

De rivaliteit gaat verder

De rivaliteit tussen G2 en Fnatic gaat dit jaar weer op volle gang verder. Vorig jaar wist G2 niet alleen de twee Europese kampioenschappen te winnen, maar ook het internationale evenement MSI. Fnatic kwam in de zomer dicht in de buurt van G2. In de finale dwongen ze G2 om vijf games te spelen, maar verloren uiteindelijk toch. Ook dit jaar is G2 weer een superteam met de enige verandering dat Caps waarschijnlijk de ad-carry rol op zich neemt waardoor Perkz weer terugkeert naar de midlane. Perkz staat bekend als een super sterke midlaner en Caps is getalenteerd genoeg om de ad-carry role eigen te maken. Of dit in het begin ook goed gaat, is uiteraard de vraag, omdat Caps vaak risicovolle beslissingen neemt. Toch laten de soloQ games zien dat Caps voornamelijk de niet traditionele ad-carry personages aan het spelen is. Het is goed mogelijk dat Caps en Perkz wisselend aan de slag gaan, wat ervoor zorgt dat G2 nog meer flexibiliteit heeft.

Terwijl G2 grotendeels hetzelfde blijft, zag Fnatic juist hun coach en jungler vertrekken. Een nieuwe coach was nodig om een verandering aan dynamiek in het team te brengen. Mithy neemt deze rol nu op zich en zijn kennis als speler gaat zeker veel brengen. Daarnaast heeft het team meerdere nieuwe strategie coaches en analisten aangenomen.De harde klap dit off-season was het vertrek van Broxah die zeker gemist gaat worden, maar hopelijk een goede tijd krijgt bij TL. De klap voor het team zelf is minder, omdat Selfmade nu de nieuwe jungler wordt. Selfmade speelde eerder in SK Gaming en won in 2019 de Rookie of the Spring Split reward. Een veelbelovende speler dus. Een groot voordeel van Selfmade is niet alleen dat hij alle personages kan spelen en zich gemakkelijk kan aanpassen, maar ook dat hij goede vrienden is met Nemesis. Ze speelde allebei in de Spaanse nationale league in het team MAD Lions, die dit jaar ook te zien is in de LEC. Hierdoor zijn Nemesis en Selfmade al op elkaar ingespeeld. Met deze line-up moet Fnatic wel in de top twee belanden en brengt 2020 weer hoop voor twee Europese titels.

De veteranen zijn terug

Als er een team losgegaan is de laatste maanden dan is het wel Schalke 04. Het team zag een aantal spelers vertrekken, waarbij alleen Odoamne en Abbedagge nog overbleven. Schalke heeft ervoor gekozen om hun team te bouwen rondom de jonge speler Abbedagge en geeft daardoor twee veteranen weer een plek in de LEC. De eerste veteraan is de jungler Gillius, die vooral bekend staat om zijn Tweets en minder om zijn kunsten. De tweede veteraan is wel heel bijzonder. Forg1ven keert namelijk terug naar het Europese kampioenschap. Hij wordt gezien als de beste ad-carry uit Europa, maar moest een tijdje afscheid nemen, doordat het uitstellen van de verplichte dienstplicht in Griekenland niet meer mogelijk was. Met Forg1ven terug in de botlane weten we zeker dat vooral de Schalke games vol gaan zitten met actie. Hij staat er namelijk om bekend om agressief te spelen en de botlane te domineren. Het gaat dan ook zeker interessant worden om te zien hoe de nieuwe ad-carries hierop reageren en hoe Rekkles, Upset en Caps zich weren tegen Forg1ven. Als ook Gillius en Abbedagge presteren dan moet Schalke 04 met gemak de top zes halen.

Ook Origen heeft de laatste maanden niet stil gezeten en heeft er toch voor gekozen om een groot gedeelte van hun team te veranderen. Vorig jaar eindigde nogal in een teleurstelling, omdat ze niet eens geplaatst waren voor het wereldkampioenschap. Hoewel ze in het begin nog goed meededen, zakten ze vooral in de zomercompetitie nogal in het klassement. De coach Guilhoto en de spelers Nukeduck en Alphari zien we in 2020 terugkeren. Omdat Kold nog steeds ziek is en heeft besloten om even te stoppen met de game is Xerxe binnengehaald. Xerxe is een ontzettende slimmer speler die het vorig jaar goed deed in Splyce. Met Upset in de botlane en Nukeduck in de midlane gaat Xerxe zeker kansen creëren. Als support heeft Origen de Australische Destiny geïmporteerd, omdat hij tijdens de bootcamp in Europa met zijn team een goede indruk achterliet. Hoewel ik niet veel weet over Destiny, bestaat de rest van het team uit sterke en slimme spelers. Vorig jaar liep het niet zoals Origen wilde, maar met dit team moet de top drie toch wel mogelijk zijn.

Rookies strijden voor de top

Naast de vele veteranen die we in 2020 gaan terugzien zijn er ook genoeg jonge spelers die nog maar een jaar in de LEC spelen of hun eerste seizoen tegemoet gaan. Zo hebben SK Gaming, Vitality en MAD Lions een aantal nieuwe gezichten. Eén van de teams die pas sinds vorig jaar verscheen in de LEC is het team Rogue. Vorig jaar hing Rogue voornamelijk aan de onderkant van het klassement, maar wist zich in de zomercompetitie omhoog te werken naar de vijfde plek. Hiermee verbaasde ze een groot gedeelte van de fans. Dit kwam voornamelijk door de rookies Finn, Inspired en Larssen die ook in 2020 terugkeren in het team. Woolite en Vander verzorgen dit jaar de botlane. Dit is eigenlijk verrassend, omdat Hans Sama, een goede ad-carry wanneer hij in vorm is, ook onderdeel is van het team. Mocht Woolite zich niet opnieuw kunnen bewijzen dan zien we zeker Hans Sama terugkeren. Hoewel Vander zelf een veteraan is en niet de beste support geeft, gaan zijn inzichten en kennis het goed doen in de beslissingen die moeten worden genomen in de game. Met de drie rookies die al meer ervaring hebben gaat Rogue de top vijf echt wel redden.

Ik benoemde al dat er een nieuw team aan de LEC is toegevoegd en dit is het team MAD Lions. Zij domineerde eerst de Spaanse nationale league en zagen een groot gedeelte van hun spelers vertrekken naar de LEC in 2019. SK Gaming kreeg de meeste spelers en Fnatic wist de midlaner Nemesis een contract te bieden. Tijdens het off-season heeft MAD Lions de organisatie van Splyce opgekocht, wat betekent dat Splyce verder gaat als MAD Lions en er achter de schermen veel veranderd is. Het team in 2020 bestaat grotendeels uit rookies met alleen Werlyb als bekend gezicht. De Spaanse league is één van de populairste nationale leagues en heeft ook één van de luidste fans. Omdat de LEC diversiteit in landen benadrukt, is het dus goed om te zien dat een volledig Spaans team terugkeert naar de LEC. Origen was in het begin ook een Spaans team, maar werd eind 2018 opgekocht door de Counter-strike: Global Offensive organisatie Astralis.

In dit artikel heb ik vijf van de tien teams benoemd en dat zijn toch de vijf teams die ik verwacht terug te zien in de top zes van de voorjaarscompetitie. Uiteraard willen Misfits, Excel, MAD Lions, Vitality en SK Gaming zich ook plaatsen voor de finales waardoor ook zij in de top zes willen komen. Toch kunnen er uiteindelijk maar zes teams door. Er is dan ook een grote kans dat deze plek naar SK Gaming of Vitality gaat. De afgelopen jaren hebben we ook gezien dat alles kan gebeuren in de LEC. Vorig jaar vielen zowel Origen als Vitality naar beneden in het klassement gedurende het jaar en Misfits had een super team op papier, maar kwamen niet eens in de buurt van de verwachtingen. Voor mij zijn de leukste kampioenschappen als er ook daadwerkelijk competitie in het spel is. Vorig jaar domineerde G2 en was de top drie al gauw bekend. In 2020 hoop ik dit anders te zien en met al deze nieuw gevormde teams kan het ook bijna niet anders. Al kan er uiteindelijk maar één winnaar zijn en dat wordt hopelijk toch echt wel Fnatic.

Het beeldmateriaal is gecaptured van de welkom en bootcamp YouTube video's van Fnatic, Origen en Rogue.

Bron: YouTube

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord