Preview: De Central Europe locatie van EA Sports WRC

Geplaatst:

Een nieuwe locatie maakt deze week zijn opwachting in EA Sports WRC. Het was al voor de release van de game bekend dat Central Europe op een later moment zou worden toegevoegd. Nu ongeveer een maand later is de tijd aangebroken en ik mocht de Rally Stages alvast verkennen. Dit betekent dat ik door drie landen heb geracet en verschillende afstanden heb afgelegd. Laten we dus even kijken welke Rally Stages de Central Europa locatie aan EA Sports WRC toegevoegd en wat mijn ervaring er mee is.

Central Europe Locatie EA Sports WRC

Central Europe is een prachtige locatie

De Central Europa locatie in EA Sports WRC draait helemaal om Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk. Als ik aan deze landen denk dan zie ik heuvels met prachtige groene bossen en dorpjes met witte huizen voor me. De locatie stelt dan ook niet teleur, want dat is precies wat de Rally Stages te bieden hebben. Doordat we door deze drie landen mogen rijden, hoef je niet op een slecht wegdek te rekenen. Mooie brede asfaltwegen liggen voor je klaar, terwijl je af en toe door een tunnel of over een brug moet rijden. Het zijn nu eenmaal heuvelachtige gebieden. Langs de weg vind je dan weer publiek, landbouwvoertuigen en gekapte boomstammen. Je moet niet raar opkijken als er langs de weg opeens hekken staan, waar je tegen aan kunt rijden. Doordat je door het binnenland van deze drie landen rijdt, kent de locatie veel lange etappes. Hierdoor besteed je al snel meer tijd aan Central Europe.

Tijdens een competitie moet je de ogen op de weg houden, maar het is de moeite waard om even om je heen te kijken. Net zoals de andere Rally Stages in EA Sports WRC hebben de weersomstandigheden en seizoenen invloed. Wat dat betekent voor de gameplay leg ik straks uit, maar het zorgt er ook voor dat een etappe er visueel net wat anders uit ziet. Op het moment dat de zon door de bomen schijnt op een heldere ochtend, heb je toch een hele andere visuele ervaring dan wanneer het heftig regent. Het nadeel van de vele bossen en grasvelden is wel dat de omgeving al snel in herhaling valt. Dat is helemaal niet erg, want het blijft mooi om door Centraal-Europa te rijden. Aangezien de locatie ook anders oogt dan de locaties die we al hebben, is het een mooie toevoeging aan de collectie.

Central Europe Locatie EA Sports WRC1

Alle EA Sports WRC - Central Europe Rally Stages

Met de gratis update wordt Central Europe dus toegevoegd als locatie. Net zoals de eerdere locaties zijn er in totaal twaalf etappes. Wat vooral opvalt, is dat er een aantal lange afstanden tussen zitten en dat je dezelfde route twee keer aflegt, maar dan van een andere kant. Hoewel de dorpen en gemeentes waar je doorheen rijdt vooral gelegen zijn in Tsjechië, worden delen van Oostenrijk en Duitsland meegenomen. Hieronder zie je een lijstje met alle etappes van de Central Europe locatie.

  • Rouské – 32, 4 kilometer
  • Lukoveček – 32,3 kilometer
  • Ráztoka – 15,4 kilometer
  • Žabárna – 15,4 kilometer
  • Provodovice – 17 kilometer
  • Chvalčov – 16,9 kilometer
  • Vitova – 8,8 kilometer
  • Brusné – 8,8 kilometer
  • Libosváry – 14,7 kilometer
  • Rusava – 14,6 kilometer
  • Osíčko – 9,0 kilometer
  • Příkazy – 8,7 kilometer

Central Europe Locatie EA Sports WRC2

Central Europe biedt lange, maar eenvoudige Rally Stages

Doordat de Rally Stages alleen bestaan uit asfaltwegen, is de locatie niet al te moeilijk. Ik ben niet zo fan van de nette asfaltwegen, maar je hebt toch meer grip dan op een besneeuwd wegdek. Hierdoor is het een locatie die voor beginners zeer goed te doen is. De wegen zijn namelijk ook breed en er zijn weinig lastige bochten. Het is vooral de Brusné etappe die met een aantal scherpe bochten wat lastiger is. Dit betekent echter niet dat je niet van de weg kunt glijden. Ik was vooral in het begin erg gefocust op het visuele aspect van de locatie en gleed daardoor over de grasvelden langs de weg. Tot overmaat van ramp was ik vergeten om Service Stops toe te voegen, waardoor ik een half functionerende auto had. Als het wegdek glad is, dan kun je daar mooie 360’s mee draaien, maar dat is niet helemaal de bedoeling van de competitie. Het zijn dus vooral de weersomstandigheden die voor lastige momenten zorgen. Net zoals bij de andere locaties kun je de vier seizoenen selecteren met daarbij verschillende weersomstandigheden. Denk dan aan regen, een heldere lucht, een storm of sneeuwval. Een stage voltooien op een heldere ochtend is een stuk eenvoudiger dan wanneer er regenplassen gevormd zijn op de weg en de regen met bakken uit de lucht valt. Ik moet wel zeggen dat ik de winter nogal vond tegenvallen. Door de sneeuw ziet het landschap er fantastisch uit en heb je minder zicht, maar bij deze landen had ik meer sneeuw op de weg verwacht. Hierdoor merkte ik eigenlijk pas het verschil als ik van de weg raakte, want de combinatie van sneeuw en gras zorgt ervoor dat je wegglijdt.

Zoals je hierboven al hebt kunnen zien, zijn de etappes op deze locatie aan de lange kant. Doordat de moeilijkheidsgraad meevalt, is het geen verschrikking om de lange etappes af te ronden. Vooral omdat het landschap mooi is en je minder alert hoeft te zijn. Toch vind ik het fijner om kortere etappes te rijden en daar heeft Central Europe er maar vier van. Ik ben nog steeds geen ervaren bestuurder in EA Sport WRC dus ik doe al gauw negen tot twaalf minuten over een parcours van zestien kilometer. Wil je dus even voor dertig minuten de game opstarten dan kun je net twee tot drie lange etappes afronden. De toevoeging van langere etappes zorgt echter voor meer afwisseling en bedient de spelers die juist meer tijd aan een etappe willen besteden. Dat zorgt uiteindelijk voor een mooie balans.

Central Europe Locatie EA Sports WRC 1Central Europe Locatie EA Sports WRC 1Central Europe Locatie EA Sports WRC 1Central Europe Locatie EA Sports WRC 1Central Europe Locatie EA Sports WRC 1

Voorlopig oordeel van Anita van Beugen

De Central Europe locatie wordt via een gratis update toegevoegd aan EA Sports WRC. Hierdoor zitten er nu achttien locaties in de game en dat zorgt voor de nodige afwisseling. De locatie ziet er goed uit en biedt vooral lange Rally Stages. Ikzelf ben meer van de korte Rally Stages, maar als je graag langer dan vijftien minuten wilt racen dan is Centraal-Europa de locatie voor jou. Heel moeilijk is het niet, want je krijgt te maken met brede asfaltwegen die goed zijn onderhouden. Als beginner kun je dus goed oefenen in Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk. Er missen ondertussen wel wat paaltjes en borden langs de weg, maar dat is absoluut niet mijn fout. Net zoals de andere locaties verandert het landschap mee met de vier seizoenen en kun je meerdere weersomstandigheden selecteren. Ik vond de winter nogal tegenvallen, omdat ik meer sneeuw op de weg had verwacht. In conclusie is Central Europa een mooie locatie waar de spelers zeker van gaan genieten. De update gaat op 14 december live. Ben je benieuwd naar de volledige game? Dan kun je hier onze review van EA Sports WRC lezen.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot EA Sports WRC

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

3 november 2023

Ontwikkelaar

Codemasters

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord