Preview: Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes - Een echte JRPG

Geplaatst:
Aangepast: 2 april 2024 15:32

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes is dé langverwachte RPG van Rabbit & Bear Studio, opgericht door Yoshitaka Murayama, bekend van de Suikoden-franchise. De bètaversie van de game, die onlangs vrijgegeven werd aan Kickstarter-backers, biedt een voorproefje van wat er komen gaat. Ik dook in de ruim vijf uur durende bèta, om te zien of Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes mijn JRPG-hartje sneller kan doen kloppen.

Een spiritueel opvolger

In de bètaversie krijg je de opening van de game te zien en mag je de eerste paar uurtjes van het avontuur meemaken. Je maakt hier kennis met het hoofdpersonage Nowa, die al gauw vergezeld wordt door Seign. In de wereld van Allraan worden Rune Lenses gebruikt om de dragers ervan magische krachten te geven. Deze Rune Lenses en een speciaal artifact leiden er echter toe dat de verschillende naties van Allraan in oorlog vervallen. Middels een aantal volledig ingesproken cutscenes maak je kennis met het verhaal, de setting en de personages.

Tijdens de ruim vijf uur durende bèta krijg je de vrijheid om de wereld te verkennen, bondgenoten te verzamelen en activiteiten, zoals vissen, te ondernemen. De naam Hundred Heroes doet al vermoeden dat je straks in deze game ruim honderd verschillende bondgenoten kunt verzamelen. In de bèta kon ik er al tien vinden. Deze personages hebben elk hun eigen speciale vaardigheden en achtergrondverhaal. De (zowel Engelstalige als Japanse) voice-over en Murayama's meesterlijke schrijfstijl laten de verschillende personages echt tot leven komen in een evenzo meeslepende wereld.

Eiyuden Chronicle Hundred Heroes preview

Jammer van de random encounters

De invloed van Murayama's Suikoden-serie op Eiyuden Chronicle is ook op andere gebieden onmiskenbaar. Het gevechtssysteem van Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes biedt een rijke variëteit aan fysieke en magische vaardigheden, evenals krachtige Hero Combo-aanvallen waarbij je personages hun krachten bundelen. Ook zijn er veel mogelijkheden om je personages, hun vaardigheden en uitrusting te verbeteren en aan te passen. Tevens is er een systeem voor automatische gevechten, waarbij je je personages strategische commando's mee kunt geven waarmee ze een gevecht goed kunnen laten verlopen.

Daar waar Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes alle ingrediënten heeft van een echte klassieke JRPG, heeft de game ook moderne verbeteringen meegekregen, zoals volledig ingesproken dialogen en instelbare moeilijkheidsniveaus. Wat mij wel opviel, is dat de gevechten nog wel steeds als random encounters plaatsvinden, waarbij je dus op een willekeurig moment een vijand tegenkomt terwijl je in de overworld aan het lopen bent. Hoewel er in moderne JRPG's veelal gekozen wordt om vijanden zichtbaar in de overworld rond te laten lopen, is dat hier dus niet gedaan. Ook zijn er nog enkele kleine performance issues die gladgestreken moeten worden voor de release, maar ik ga ervan uit dat dat zeker nog wel zal gebeuren.

Eiyuden Chronicle Hundred Heroes preview1

Voorlopig oordeel van Claudia Tjia

Met de bètaversie als veelbelovende voorbode, lijkt Eiyuden Chronicle een JRPG te zijn waar fans van het genre reikhalzend naar uit kunnen kijken. De game kan absoluut worden gezien als spiritueel opvolger van de Suikoden-serie. Je kunt echt merken dat de makers enorm veel liefde hebben gestoken in deze game en ik verwacht ook dat dat in de volledige release in elk aspect van de game te merken zal zijn. Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes verschijnt 23 april op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One en Nintendo Switch.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Series

-

Uitgever

505 Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

23 april 2024

Ontwikkelaar

Rabbit & Bear Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord