Forza Horizon 3

  • Ontwikkelaar Turn 10 Studios
  • Eerste releasedatum 27 september 2016
  • Platformen Pc , Xbox One
  • Genre Racing
  • Gameliner score

Preview: Exclusiviteit in Forza Horizon 3

Na wekenlang wachten op meer nieuws omtrent Forza Horizon 3 hadden mijn verwachtingen het hoogste punt zo'n beetje bereikt. Mijn humeur verbeterde flink toen bleek dat ik tijdens de gamescom in Keulen naar een exclusieve presentatie van Microsoft mocht. Met een klein groepje kregen we alle bekende informatie te horen, plus wat meer uitleg over de verschillende racetypes. Er was zelfs sprake van een heuse 'gamescom exclusive'! Na deze presentatie was er nog genoeg tijd om de game uit te proberen op de drukke beursvloer, iets wat hieronder uitgebreid ter sprake komt.

onbekend

Jij bent de baas

Door mijn eerder geschreven preview wist ik al het een en ander van de game. Zo was het al bekend dat buggy's de nieuwe aanwinst zijn voor het wagenpark. De omgeving, de Outback van Australië, wordt volgepropt met helikopters, supercars, pick-ups, en natuurlijk muscle cars. Door het Horizon Blueprint-systeem is het mogelijk zélf je race samen te stellen en deze te delen met je vrienden. Het is aan jou om de auto, het weer, en het terrein te kiezen. Dit doe je wel met verstand, want een supercar is natuurlijk kansloos op zanderige ondergrond.

Toch kwamen er ook nieuwe feiten voorbij tijdens de meeting. Zo is er in dit deel een stad toegevoegd, genaamd Surfers Paradise. Je kunt hier daadwerkelijk door heen rijden, iets wat de game een totaal nieuwe dimensie geeft. Er werd ook verteld dat de lucht zeer realistisch is gemaakt. Dit hebben de makers bewerkstelligd door middel van een HDR-bron, gericht op de wolken. Vervolgens werden deze 'live beelden' in de game verwerkt. De lucht ziet er hierdoor echt realistisch uit. De wereld is zelfs zó realistisch dat regen op verschillende manieren op je voorruit valt. Ook is het mogelijk de mooiste kiekjes te schieten met een drone-camera, welke je zelf kunt besturen. Bovendien werd er uitgelegd dat jij in dit spel de ultieme baas bent. Je bepaalt zelf waar je je Festival begint; in de Outback, of in Surfers Paradise. Je kunt tevens racers toevoegen aan - óf weigeren voor - de verschillende races.

Er was tevens sprake van een exclusieve aankondiging. Speciaal voor de gamescom onthulde Microsoft een nieuw soort systeem: Forzathon! Elke week krijgen gamers de kans om speciale prijzen in de wacht te slepen. Deze prijzen variëren van leuke skins tot unieke auto's! Je maakt alleen kans als je op de dag(en) zelf daadwerkelijk inlogt. Deze nieuwe optie is zeker een verbetering, vooral omdat het spelers als het ware 'verplicht' wordt gesteld om de game wekelijks een keertje op te starten.

onbekend

Race de wijde wereld in!

Na de bovengenoemde presentatie liep ik meteen naar de Xbox-booth op de beursvloer. Een voorproefje van één van de publiekslievelingen is altijd bijzonder, zeker als ik óók enorm fan ben van de reeks. De eerste indruk is zeer positief: mooie uitstraling, strakke besturing, en unieke races. We kregen allen een zelfde soort demo, met een verscheidenheid aan auto's.

Je begint met een 'normale' auto, in dit geval de Lamborghini Centenario. Vervolgens komt er een nieuwe auto in beeld, een Ford Raptor. Het terrein verandert tevens mee met de auto, wat betekent dat je van asfalt over gaat op ruwer terrein. Als laatste voertuig komt een buggy opdagen, waarmee je racet tegen een of andere gek in een Jeep. Deze Jeep hangt trouwens aan een helikopter. Ja, dit vond ik ook een beetje overdreven. Toch was het zeer leuk om de helikopter bij te houden. Ik won zelfs van dit vliegende bakbeest!

De eerder genoemde features kwamen één voor één terug in de demo. Zo was de wereld wonderschoon, maar de auto's zelf rijden ook lekker vloeiend. Tijdens het rijden voel je daadwerkelijk de ondergrond veranderen, wat het controleren van de auto lastiger maakt.

onbekend

Voorlopig oordeel

Al met al is deze nieuwe Forza Horizon een enorme verbetering ten opzichte van het vorige deel. Microsoft heeft vele nieuwe functies toegevoegd die de game echt naar een hoger niveau tillen. Dit werd door henzelf ook al meerdere malen benadrukt tijdens de meeting, maar na het spelen van de demo stond ik geheel aan hun kant. Door het daadwerkelijk spelen heb ik nu een mooi beeld van de graphics en gameplay. Tevens wordt dit spel de meest sociale Forza ooit. De exclusieve aankondiging heeft me nóg enthousiaster gemaakt over deze veelbelovende racegame. Forza, Horizon!

Forza Horizon 3 komt 27 september uit voor de Xbox One. Via Xbox Play Anywhere is de game ook op Windows 10 te spelen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?