Preview: Wizard With a Gun

Geplaatst:

Devolver Digital is zo'n uitgever waar je van houdt, of juist totaal niet. Ze hebben een vrij breed scala aan games op hun naam staan, maar ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: het zijn allemaal bijzondere games. Zo ook Wizard With a Gun, een sandbox survivalgame met roguelike-elementen. Ik speelde de demo om te zien of het de moeite waard is.

Wizard with a Gun2

Elke keer is anders

In de intro had ik al aangegeven dat Wizard With a Gun een survivalgame met roguelike-elementen is. Je neemt de rol aan van, nou ja, een tovenaar met een pistool en moet de wereld zien te herstellen. De wereld is na een ramp namelijk veranderd in een wildernis vol met gevaarlijke wezens. Jij moet beetje bij beetje de wereld om je heen zien te herstellen door de monsters uit te roeien en de tijd verder terug te draaien.

Dat terugdraaien van de tijd doe je in je Tower. Je Tower is de hub in deze game waar je na elke run naar terugkeert en jezelf kan voorbereiden op je volgende run. In je Tower staat namelijk een tijdmachine waar je speciale tandwielen in moet doen. Deze tandwielen kun je verzamelen in de procedureel gegenereerde levels. Elke keer wanneer je een tandwiel hebt verzameld, kun je de tijd een beetje terugdraaien en krijg je een nieuw level dat je kunt spelen. Elke keer wanneer je dit doet, wordt de arcana losgelaten op de wereld en heb je een x aantal minuten om het level in te gaan en te verzamelen wat je wilt verzamelen, voordat een hele horde monsters wordt losgelaten en het overleven in de wereld een stuk lastiger wordt. Je kunt er dan voor kiezen om terug te gaan naar je Tower en een volgende run te starten, maar je kunt er ook voor kiezen om te blijven en te vechten om te zien wat voor goede resources je zo kunt bemachtigen.

Wizard with a Gun1

Lekker schieten met magische kogels

Vechten speelt dus een belangrijke rol in Wizard With a Gun en ik moet zeggen dat dat erg vermakelijk is. Je begint met een simpel pistool en standaard kogels, maar gaandeweg leer je om nieuwe, betere wapens en ook kogels te maken. Die kogels zijn wat Wizard With a Gun echt leuk maken. Je kunt kogels namelijk verschillende elementen meegeven, zoals vuur, ijs, of vergif. Daarnaast kun je ze ook verschillende effecten meegeven middels poeders. Er zijn enorm veel combinaties en dat zorgt soms voor lekker veel chaos.

In de demo heb ik het eerste gebied kunnen spelen, tot aan de eerste eindbaas. Van wat ik heb gezien van dit eerste gebied, is het kleurrijk en heeft het een bijzondere stijl. Er is een prima variatie aan vijanden en je wordt rustig begeleid bij het opstarten. Middels een speciaal voorwerp kun je verschillende gebouwen en later ook wezens in de wereld scannen om er meer van te weten te komen. Een goede, interactieve manier om alles te introduceren dus.

Wizard with a Gun3

Voorlopig oordeel van Claudia Tjia

Van wat ik tot nu toe heb gezien van Wizard With a Gun is het een enorm vermakelijke game. Je hebt best veel mogelijkheden wat betreft je pistool en je kogels, dus je kunt lekker experimenteren met de verschillende combinaties. Het feit dat je elke keer een x aantal minuten per run hebt voordat het substantieel moeilijker wordt om te overleven, zorgt ervoor dat je heel gericht op zoek gaat naar de juiste resources die je nodig hebt en een run dus niet al te lang duurt. Ik ben ontzettend benieuwd naar de volledige game en vooral om deze straks met vrienden te gaan spelen. Imagine the chaos!

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Wizard with a Gun

Series

-

Uitgever

Devolver Digital

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

17 oktober 2023

Ontwikkelaar

Galvanic Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord