Check hier alle The Game Awards 2023 content

Pokémon GO

  • Ontwikkelaar Niantic Labs
  • Eerste releasedatum 15 juli 2016
  • Platformen Mobile
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score

Tech: Pokémon GO Plus maakt het trainers makkelijker

Begin deze zomer kwam Pokémon GO uit en het was direct een enorme rage. Hoewel wij de officiële cijfers niet weten, spelen er nog altijd ontiegelijk veel mensen Pokémon GO. Ontwikkelaar Niantic heeft middels de laatste update het buddy-systeem aan de game toegevoegd. Tevens is de ondersteuning toegevoegd voor Pokémon GO Plus, de accessoire waar ik al sinds de aankondiging van Pokémon GO naar uitkijk. Nu wil het zo zijn dat we Pokémon GO Plus vrijdag opgestuurd hebben gekregen. Ik ben er afgelopen weekend meteen mee aan de slag gegaan, maar helemaal overtuigd ben ik niet.

Simpel en oerdegelijk materiaal

Pokémon GO Plus is een accessoire voor Pokémon GO. De accessoire werkt voor zowel iOS als Android. Via de Bluetooth-verbinding van je telefoon verbind je de accessoire met het spel. Dit gaat verrassend eenvoudig. Je kunt Pokémon GO Plus om je pols dragen met het meegeleverde armbandje óf aan je broek of trui vastmaken middels de klip achterop het druppelvormige apparaatje. Het materiaal voelt erg stevig aan; je koopt geen goedkope rommel. Ook de klip achterop is stevig en kan nauwelijks afbreken. Om Pokémon GO Plus met de meegeleverde armband om je pols te binden, moet je de achterkant losschroeven en weer vastmaken aan het armbandje. Ik vond de druppel overigens nog best groot, maar het weegt bijna niks.

Makkelijk, maar functioneert niet onder druk

Pokémon GO Plus werkt eigenlijk heel simpel. Je kunt met de accessoire zowel Pokémon vangen als PokéStops leeghalen zonder dat je op je mobiele telefoon hoeft te kijken. Als je langs een Pokémon loopt of fietst (het werkt niet in de auto), trilt het apparaat. Aan de hand van de kleur op het apparaatje weet je of het een Pokémon of PokéStop betreft. Door op het knopje te drukken, leeg je de PokéStop of vang je de Pokémon. Voor PokéStops werkt het op zich aardig, behalve als je langs een klein gebied met meerdere PokéStops loopt. Het apparaat heeft namelijk tijd nodig om de andere PokéStops te herkennen. Zo komt het voor dat hij dus maar één keer af gaat en je eigenlijk een andere belangrijke PokéStop bent vergeten. Omdat je niet op je telefoon kijkt (anders is het apparaatje ook niet nodig), kun je de handige inhoud van de PokéStop missen. Een ander nadeel is dat je niet ziet welke Pokémon er in de buurt zit als de druppelaccessoire gaat trillen. Door op het knopje te drukken, vangt Pokémon GO Plus de Pokémon automatisch, althans

Het is de bedoeling dat het apparaat de Pokémon die je tegenkomt automatisch voor je vangt, maar dit werkt niet helemaal naar behoren. Ik ben niet eerder zo vaak een Pokémon misgelopen sinds ik de accessoire gebruik. De Pokémon rennen keer op keer weg. Tevens trilde de Pokémon GO Plus regelmatig om aan te geven dat er een Pokémon was gespawnd, terwijl ik via mijn telefoon niets zag.

Het probleem met te veel PokéStops in een klein gebied geldt ook voor teveel Pokémon bij elkaar. De Pokémon GO Plus heeft niet de mogelijkheid om te laten zien welke Pokémon bij jou in de buurt zijn. Daarnaast kan het ook maar één Pokémon per keer aangeven. Het gebeurde regelmatig dat het spel mij geen melding gaf van een Pokémon, terwijl deze toch overduidelijk wel via het scherm te zien was. Al met al is het erg onbetrouwbaar.

[Kopje]Eindoordeel[/kopje]
Wanneer je op weg naar school of werk niet heel veel tijd hebt om Pokémon te vangen en PokéStops te legen, kan de Pokémon GO Plus je veel moeite besparen. Je moet dan wel lopend of met de fiets zijn, want met de auto werkt het apparaatje niet. Ben je echt op Pokémon-jacht naar nieuwere soorten, dan raad ik je af om het apparaatje te gebruiken. Pokémon GO Plus mist zo nu en dan een PokéStop en laat teveel Pokémon wegrennen. Het is ook niet zo dat je dan snel op je telefoon kunt zien welke Pokémon er op dat moment in de omgeving is. Ik zag namelijk helemaal geen Pokémon op mijn telefoonscherm, terwijl de accessoire middels het trillen toch echt anders beweerde. Als dit beter op elkaar afgesteld is, kun je altijd zelf nog een Pokémon via de telefoon vangen. In een dorp met weinig PokéStops valt dit probleem overigens nog wel mee, maar gebruik je het op plaatsen waar veel van deze PokéStops of Pokémon aanwezig zijn (zoals in Kijkduin of in een stad), dan werkt Pokémon GO Plus gewoon niet goed genoeg. Helaas.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?