Check hier alle The Game Awards 2023 content

Blu-ray naar de PSP

De jaarlijkse elektronicabeurs in Las Vegas, de CES, is gisteren begonnen. Dat is te merken aan de hoeveelheid elektronicanieuws dat op het internet is verschenen. Zo hebben wij vandaag van Sony-baas David Bishop een nieuwtje gehoord over de Blu-ray disc.

De Blu-ray disc heeft zoveel opslagruimte, dat er niet alleen een HD-versie van de film op zal staan, maar ook een lage resolutie variant. Deze variant is bedoelt om bijvoorbeeld met je PS3 de film naar je PSP, GSM, PDA of MP4 speler te kunnen verzenden. Je slaat de film dan op op je mobiele apparaat en kan zo de film overal en wanneer je maar wilt bekijken. Op die manier krijgt de Blu-ray disc een meerwaarde aangezien je de UMD-versie van de film gratis meekrijgt.

Dit nieuws betekent vrijwel zeker het einde van de UMD-films. Voor wanneer de feature gepland staat is nog niet duidelijk, maar reken er niet op dat dit korte termijn al zal gebeuren. De mogelijkheid is er dat de feature in een update zal zitten eind dit jaar. Of alle Blu-ray discs deze feature zullen bezitten is nog niet duidelijk.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?