Blu-ray naar de PSP

Geplaatst: 8 januari 2008 15:04
Aangepast: 4 mei 2018 17:01
-

De jaarlijkse elektronicabeurs in Las Vegas, de CES, is gisteren begonnen. Dat is te merken aan de hoeveelheid elektronicanieuws dat op het internet is verschenen. Zo hebben wij vandaag van Sony-baas David Bishop een nieuwtje gehoord over de Blu-ray disc.

De Blu-ray disc heeft zoveel opslagruimte, dat er niet alleen een HD-versie van de film op zal staan, maar ook een lage resolutie variant. Deze variant is bedoelt om bijvoorbeeld met je PS3 de film naar je PSP, GSM, PDA of MP4 speler te kunnen verzenden. Je slaat de film dan op op je mobiele apparaat en kan zo de film overal en wanneer je maar wilt bekijken. Op die manier krijgt de Blu-ray disc een meerwaarde aangezien je de UMD-versie van de film gratis meekrijgt.

Dit nieuws betekent vrijwel zeker het einde van de UMD-films. Voor wanneer de feature gepland staat is nog niet duidelijk, maar reken er niet op dat dit korte termijn al zal gebeuren. De mogelijkheid is er dat de feature in een update zal zitten eind dit jaar. Of alle Blu-ray discs deze feature zullen bezitten is nog niet duidelijk.

Lees meer