Commodore vecht faillissement aan

AMSTERDAM - Elektronicabedrijf Commodore is failliet verklaard. De firma vecht het faillissement aan omdat er procedurefouten zouden zijn gemaakt.

Eerder deze week werd Commodore International Corp (CIC) op de hoogte gesteld van het feit de rechtbank in 's-Hertogenbosch dochterbedrijf Commodore International BV failliet had verklaard.

CIC was echter totaal niet op de hoogte van een naderend faillissement en al snel bleek dat dit faillissement berust op een aantal procedurefouten. De firma heeft daarom protest aangetekend en verwacht wordt dat de procedure binnen een week kan worden teruggedraaid.

De procedurefouten nemen overigens niet weg dat het bedrijf wel degelijk in financieel zwaar weer zit.

Vergadering
Vandaag is er voor moederbedrijf CIC een aandeelhoudersvergadering belegd, waarin verwacht wordt dat het bedrijf een verlies van 13 miljoen euro zal aankondigen. Schulden In de jaren 80 was Commodore een machtig en populair computermerk. Dat tijdperk eindigde in 1993 toen de firma onder zijn schuldenlast bezweek.

In 1994 wordt de merknaam en de overgebleven onderdelen van het bedrijf gekocht door het Duitse Escom. In 1997 gaat echter ook dit bedrijf failliet, waarna in 2000 de inboedel wordt opgekocht door het Nederlandse Tulip.

Eind 2004 verkocht het bedrijf het merk Commodore voor 24 miljoen euro aan Yeahronimo Media Ventures, de vlag waaronder het bedrijf nu voor de derde keer failliet is gegaan. Eind vorig jaar werd het bedrijf nog gered van een faillissement.

Bron: Nu.nl

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?