Cyberbende beweert 200GB aan Epic-data te hebben gejat

Geplaatst:

Een cyberbende genaamd Mogilevich beweert krap 200GB aan Epic Games' data te hebben bemachtigd en geeft geïnteresseerden - of dat nou Epic is of niet - tot 4 maart de tijd om met centen over de brug te komen. Volgens Epic Games is er niets aan de hand en heeft men geen vorm van bewijs kunnen vinden dat de claim legitiem is.

Volgens het Australische Cyber Daily beweert de bende van cybercriminelen stilletjes een aanval op Epics servers te hebben uitgevoerd, wat heeft geresulteerd in de bemachtiging van 189GB aan gevoelige informatie. Het zou gaan om email, wachtwoorden, volledige namen, betalingsinformatie, broncodes en nog veel meer. Mogilevich heeft daarnaast ook een link gedeeld waarop een geïnteresseerde partij mag klikken om de onderhandeling te starten.

Epic Games is dan ook direct aan de slag gegaan om te onderzoeken hoe legitiem dit dreigement is, waarbij men door gebrek aan bewijs tot de conclusie komt dat het waarschijnlijk onzin is. Dit gevoel wordt bij de Fortnite-maker mede versterkt door het gebrek aan directe reactie vanuit Mogilevich, welke via X wel heeft laten weten dat het geen bewijs overhandigt voordat de tegenpartij kan aantonen dat het 15K overheeft voor de data.

Een vertegenwoordiger van Mogilevich weet hier nog aan toe te voegen dat dit niet betekent dat het vijftien ruggen van Epic Games vraagt, maar dat dit de algemene vraagprijs voor de data is. Daarnaast geeft men ook op zeer nette wijze aan dat het geen bewijs levert om 'scams' te vermijden.

For clueless and retarded journalists, I'd like to tell you that we're not asking EpicGames for $15,000 ransom, that's the price that's going to sell.For those who are even more jerks I would like to say that the evidence is private to minimise scams, people could use the samples to impersonate my group, that's why we show the evidence to people that prove they really have the money to afford it. So, do you think it's fake? Send me a proof of funds of 15k and you'll see.

Ironisch.

Wordt waarschijnlijk vervolgd.

Bron: Cyber Daily
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord