Dure hardware upgrade voor de PS3

Dat we de laptop harde schijf in de PlayStation 3 konden vervangen, wisten we al. Sterker nog, Sony staat dit gewoon toe en het schaadt je garantie op de console niet. Maar nu kunnen we alle langzame laadtijden en installatietijden als sneeuw voor de zon laten verdwijnen met een solid state schijf, oftewel SSD's. Deze solid state schijf is in zijn geheel gebaseerd op NAND flash geheugen en bevat geen bewegende onderdelen. Hij is daarom muisstil, sneller, geeft minder warmte af en verbruikt minder stroom. Deze techniek is niet echt nieuw, USB sticks gebruiken dezelfde soort techniek en sommige laptops zijn al verkrijgbaar met deze schijf zoals, de Asus EEE PC en de Apple Macbook Air.

Net als een harde schijf verwisselen, past deze SSD schijf perfect in de PS3 en kost weinig moeite of tijd. Helaas kost het relatief wel veel geld, de prijzen variëren van 400 euro tot 1000 en meer. Dat brengt gelijk de vraag met zich mee of dit wel de moeite waard is voor een console die bijna of hetzelfde kost als de goedkoopste solid state schijf. Desalniettemin blijft het de beste upgrade die je op dit moment kunt kopen voor je PS3.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?