eSports: DRX wint wereldkampioenschap League of Legends

Geplaatst: 6 november 2022 17:00
Aangepast: 6 november 2022 17:43

Voor de Europeanen was het een nachtelijke onderneming om het wereldkampioenschap League of Legends 2022 live te volgen via de Streams. Voor de T1 fans werd het zelfs een nachtmerrie, want het Koreaanse team DRX wist het ongeloofelijke te bereiken.

De finale werd uitgevochten door twee Koreaanse teams. T1 en DRX zijn dus geen vreemde van elkaar en hebben beide een mooi verhaal klaarstaan. Faker en T1 wilde dit jaar voor de vierde keer het wereldkampioenschap winnen, nadat ze het een aantal jaar niet wisten te bereiken. De Chinezen domineerde namelijk, want Edward Gaming won het WK van 2021. DRX is dan weer de underdog met de AD-Carry Deft, die op dezelfde middelbare school als Faker zat en al jarenlang meedoet. DRX mocht als vierde team van Korea naar het wereldkampioenschap en moesten daardoor eerst door de play-ins. Dat deden ze met gemak en ook de groepsfase bleek geen problemen. Alleen EDG wist in de kwartfinale voor wat problemen te zorgen. De finale werd dit keer weer gehouden in een arena vol publiek en die kregen een spannende avond voorgeschoteld. Een mooie opening ceremonie zorgde al voor entertainment en T1 gaf tijdens de wedstrijd niet op. Hierdoor moesten er vijf games gespeeld worden, wat het maximale is. Na vijf keer de kwartfinales en eenmalig de halve finale bereikt te hebben, mag Delf zich nu eindelijk wereldkampioen noemen.

Volgens traditie mogen de vijf spelers een champion kiezen voor de wereldkampioenschap 2022 skins. Die Champions zijn al bekend. Toplaner Kingen wil graag een skin voor Aatrox, Pyosik kiest Kindred en Zeki gaat dan weer voor Akali. Deft kiest een champion waarmee hij al jaren goed overweg kan, namelijk Caitlyn. De support BeryL weet het nog niet zeker, maar neigt ernaar om Ashe te kiezen.

Bron: Twitter

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot League of Legends

Series

-

Uitgever

Riot Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

29 oktober 2009

Ontwikkelaar

Riot Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord