Counter-Strike: Global Offensive

  • Ontwikkelaar Valve Software
  • Eerste releasedatum 21 augustus 2012
  • Platformen Pc
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score -

eSports: Fnatic's CS:GO team wordt internationaal

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Fnatic heeft besloten om het Counter-Strike: Global Offensive team internationaal te maken. Jarenlang bestond het team alleen uit Zweedse spelers.

Fnatic domineerde in het verleden de Counter-Strike esport met een volledig Zweeds team. Het team kende dan ook grote namen, waaronder JW en de jonge talentvolle speler Brollan die laatst zijn contract nog verlengde. Na de tegenvallende resultaten moesten JW en Golden het team al vaarwel zeggen, doordat ze op interactief werden gezet. Een klap voor de fans, want JW is toch wel het gezicht geworden voor het team en speelde al jaren bij Fnatic. In een video op Twitter legt eigenaar cARN dan ook uit dat het de bedoeling is om internationaal te gaan met het team en niet bij één markt te blijven. Dit komt vooral omdat Fnatic als organisatie niet gebonden is aan grenzen. Daarnaast kwam hij nog met het nieuws dat er ook een academie-team komt naar Counter-Strike, onder de naam Fnatic Rising. Met de bedoeling om jong talent klaar te stomen voor het officiële team.

De vijf spelers die uiteindelijk Fnatic gaan representeren in het Counter-Strike team zijn momenteel nog niet bekend. JW en Golden keren in ieder geval niet terug. Het team speelt daarentegen wel in de ESL Pro League, wat begint op 16 augustus.

BRON Twitter

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?