Gamen wordt Olympisch

Het was even zoeken naar opmerkelijk nieuws. Hoewel de release van GTA IV voor de deur staat, is het relatief rustig in politiek correcte kringen. Bovendien is het niet zo gek dat men verwacht meer exemplaren van GTA IV in de eerste week te verkopen dan dat Halo 3 binnen eenzelfde tijdsbestek over de toonbank ging.

Na enig speurwerk viel mijn oog op een berichtje dat betrekking had op de Olympische Spelen. Zo was al bekend dat er rond de Olympische Spelen enkele e-sports toernooien gehouden zouden worden. Pro gamers die het om geld in verschillende games tegen elkaar opnemen. Nu blijkt de gamegekte ook te zijn overgeslagen naar de Olympische fakkeltocht.

Hardwarefabrikant Razor, onder andere bekend van gamemuizen, heeft een sponsordeal gesloten met twee Chinese pro gamers, die beiden de Olympische vlam door China zullen dragen. Normaalgesproken is deze eer alleen weggelegd voor atleten en voormalig atleten. Uit dit bericht blijkt dat e-sports steeds serieuzer wordt genomen binnen de sportwereld. Zullen er over vier jaar wellicht ook Olympische medailles te verdelen zijn onder gamers?

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?