Gamen wordt Olympisch

Geplaatst: 23 april 2008 18:01
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Het was even zoeken naar opmerkelijk nieuws. Hoewel de release van GTA IV voor de deur staat, is het relatief rustig in politiek correcte kringen. Bovendien is het niet zo gek dat men verwacht meer exemplaren van GTA IV in de eerste week te verkopen dan dat Halo 3 binnen eenzelfde tijdsbestek over de toonbank ging.

Na enig speurwerk viel mijn oog op een berichtje dat betrekking had op de Olympische Spelen. Zo was al bekend dat er rond de Olympische Spelen enkele e-sports toernooien gehouden zouden worden. Pro gamers die het om geld in verschillende games tegen elkaar opnemen. Nu blijkt de gamegekte ook te zijn overgeslagen naar de Olympische fakkeltocht.

Hardwarefabrikant Razor, onder andere bekend van gamemuizen, heeft een sponsordeal gesloten met twee Chinese pro gamers, die beiden de Olympische vlam door China zullen dragen. Normaalgesproken is deze eer alleen weggelegd voor atleten en voormalig atleten. Uit dit bericht blijkt dat e-sports steeds serieuzer wordt genomen binnen de sportwereld. Zullen er over vier jaar wellicht ook Olympische medailles te verdelen zijn onder gamers?

Lees meer