Forza Horizon 5

  • Ontwikkelaar Playground Games
  • Eerste releasedatum 9 november 2021
  • Platformen Pc , Xbox One , Xbox Series
  • Genre Racing
  • Gameliner score

Gavin Raeburn verlaat Playground Games

Co-founder Trevor Williams is de nieuwe man aan het roer bij Playground Games. Dit hebben de ontwikkelaar en Microsoft vandaag naar buiten gebracht.

De plotselinge aanstelling van Williams is te wijten aan het vertrek van Gavin Raeburn, die na twaalf jaar trouwe dienst afzwaait. Raeburn was Studio Director en co-founder van PlayGround Games. De beste man wordt gezien als een legende in de industrie. Hij heeft onder andere gewerkt aan games als The Equalizer voor de Commodore 64, DiRT, GRID en natuurlijk Forza Horizon. In 2009 vertrok Raeburn bij Codemasters om Playground Games op te richten. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van Microsofts paradepaardjes en wellicht de belangrijkste studio voor het Amerikaanse bedrijf. Waarom Raeburn vertrekt is niet duidelijk, evenals waar hij nu zijn carrière gaat voortzetten. Ondertussen zijn ze bij Playground Games nog druk bezig met het ondersteunen van Forza Horizon 5.

onbekend

Forza Horizon 5 is speelbaar op pc, Xbox One en Xbox Series X|S. De game is ook onderdeel van de Xbox Game Pass.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?