Halve schermen verleden tijd?

Geplaatst: 8 januari 2008 20:39
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Gamen is een geweldige bezigheid om alleen te doen, maar ook bij gamen kan gelden 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd'. Het enige nadeel bij multiplayer gamen op één televisie is het feit dat het scherm in tweeën wordt gehakt.

Gelukkig staat de techniek niet stil. Op de CES, een technologiebeurs die op moment van schrijven aan de gang is, heeft Texas Instruments een oplossing voor dit gameprobleem. Het bedrijf, op scholen vooral bekend van de rekenmachines, weet namelijk de beelden van speler één en speler twee door elkaar te laten lopen. Natuurlijk is dit geen wereldwonder, eerder irritant tijdens het spelen, maar dankzij een bril die beide spelers opzetten kan gekozen worden welke beelden je wilt opvangen. Speler één kan dus zijn beelden zien via de bril en speler twee de andere beelden, terwijl ze allebei op een heel scherm spelen.

Het nadeel aan dit alles is dat dit alleen werkt op de speciale tv's en dat het spul nog niet verkocht wordt. Of de techniek ooit op de markt komt is nog niet zeker, maar het blijft natuurlijk wel interessant om in de gaten te houden. Check hier een filmpje van deze nieuwe manier van splitscreen multiplayergamen (voor zover het nog wel splitscreen te noemen is natuurlijk). Tot die tijd zullen we het dus toch moeten blijven doen met halve schermen.

Lees meer