Halve schermen verleden tijd?

Gamen is een geweldige bezigheid om alleen te doen, maar ook bij gamen kan gelden 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd'. Het enige nadeel bij multiplayer gamen op één televisie is het feit dat het scherm in tweeën wordt gehakt.

Gelukkig staat de techniek niet stil. Op de CES, een technologiebeurs die op moment van schrijven aan de gang is, heeft Texas Instruments een oplossing voor dit gameprobleem. Het bedrijf, op scholen vooral bekend van de rekenmachines, weet namelijk de beelden van speler één en speler twee door elkaar te laten lopen. Natuurlijk is dit geen wereldwonder, eerder irritant tijdens het spelen, maar dankzij een bril die beide spelers opzetten kan gekozen worden welke beelden je wilt opvangen. Speler één kan dus zijn beelden zien via de bril en speler twee de andere beelden, terwijl ze allebei op een heel scherm spelen.

Het nadeel aan dit alles is dat dit alleen werkt op de speciale tv's en dat het spul nog niet verkocht wordt. Of de techniek ooit op de markt komt is nog niet zeker, maar het blijft natuurlijk wel interessant om in de gaten te houden. Check hier een filmpje van deze nieuwe manier van splitscreen multiplayergamen (voor zover het nog wel splitscreen te noemen is natuurlijk). Tot die tijd zullen we het dus toch moeten blijven doen met halve schermen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?