'Linke' Brit opgepakt vanwege rondlopen met Master Sword

Geplaatst: 3 juli 2024 21:05
Aangepast: 3 juli 2024 21:05
-

Wanneer het op markant, wapen gerelateerd nieuws aankomt, zijn we al gauw geneigd om te denken dat de Verenigde Staten de plek des onheils is. Maar ook in het Verenigd Koninkrijk kan mer er wat van. Zo heeft een Britse man het voor elkaar gekregen om zijn bestaande strafblad uit te breiden door publiekelijk rond te lopen met een zes inch mini-replica van een Master Sword.

De 48-jarige Anthony Bray werd in Nuneaton, Warwickshire aangehouden nadat hij op security cameras te zien was met een wapen. Pas toen agenten hem benaderden, zagen ze dat het ging om een mini-replica van een Master Sword, welke alsnog als een flink mes te identificeren val wanneer deze uit de schede wordt gehaald. De politie vond het toch iets te 'link' en nam dan ook nul risico, vooral omdat Bray niet geheel van onbesproken gedrag is en al vaker met de popo's in aanraking is gekomen wegens inbraak.

The Legend of Zelda Ocarina of Time

Bray zelf houdt vol dat zijn Master Sword puur als fidget toy heeft, maar die verklaring wist bij justitie geen potten te breken. Volgens Sgt. Spellam van de Warwickshire Police’s Patrol Investigations Unite zijn er genoeg fidget toys te koop die geen zes inch groot zijn en om er dan ook nog eens mee over straat te lopen is al helemaal niet nodig. Daarbij opgeteld hanteert het Verenigd Koninkrijk een zero tolerance beleid op messen met een lemmet groter dan 3 inch. Bray kreeg dan ook vier maanden cel en een boete van 154 pond opgelegd.

Of Bray op borgtocht vrij kan komen en hoeveel rupees hem dat dan zou kosten is niet bekend.

Bron: VGC
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord