Minder knoppen op nieuwe Xbox-controller

Eén van de grote mannen achter Gears of War is Cliff Bleszinski, beter bekend als Cliffy B. Bleszinski hoopt natuurlijk dat het nieuwe Gears of War 2 straks een groot succes wordt, maar daarnaast hoopt hij ook nog wat anders. Namelijk dat de controller van de opvolger van de Xbox 360 minder knoppen zal bevatten.

Niet alleen heeft Bleszinski nagedacht over de hoeveelheid knoppen. Ook ideeën als motion sensors in een controller (zoals de Wiimote) of een cameraatje in de controller passeerden zijn gedachten. Hoe alles dan precies zou moeten werken weet hij zelf ook niet. Qua motion sensors geeft hij aan dat dit zeker niet verkeerd hoeft te gaan. Als voorbeeld gaf hij onder andere Super Mario Galaxy. Naast deze technieken denkt hij dat het ook mogelijk moet zijn goed te kunnen gamen zonder een controller in je hand.

We zullen zien of Bleszinski's dromen waarheid zullen worden bij de toekomstige consoles. Tot die tijd zullen we het moeten doen met 'het ruimteschip' op onze Xbox 360.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?