Nachtbrakers: 20/04 met Call of Duty: Warzone en Cyberpunk 2077

Geplaatst: 21 april 2020 00:00
-

Daar zit je dan weer de hele dag thuis met je kids. Hopelijk komt Rutte morgen met wat versoepelingen op de huidige maatregelen, want het gaat schijnbaar erg goed als we de cijfertjes mogen geloven. Ondertussen kost het mij wekelijks mijn uren omdat ik noodgedwongen thuis moet zitten. Niet dat ik die uren in kan zetten voor een welverdiende vakantie, want dat zie ik voorlopig ook nog niet gebeuren. Wat verlang ik naar de tijd dat dit allemaal slechts een vage herinnering is en dat we weer lekker met dit mooie weer op een terrasje kunnen zaniken en zeuren over hoe iemand zich kleed of over hoe je favoriete voetbalclub het dat weekend veel beter had kunnen doen. Enfin, sommige dingen houdt zelfs corona niet tegen. Zoals de Nachtbraker. Dus daar gaan we weer.

onbekend

  • Activision heeft met Call of Duty: Warzone een plek bemachtigd in de battle royale-scene en daar willen zij graag blijven. Om de game aantrekkelijk te houden denken ze er nu over om de game te voorzien van evenementen zoals die ook bij Fortnite worden gehouden. Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen we maar zeggen.
  • De dataminers van deze wereld zijn weer behoorlijk in touw geweest en dat heeft ook dit keer wat opgeleverd. Zij hebben namelijk gezien dat er mogelijke uitbreidingen op de planning staan voor Animal Crossing: New Horizons. Ja, daar kom je niet achter als je net als ik af en toe je hengel in het water hangt of met je schep op stenen aan het trommelen bent.
  • Sommige content makers zijn echt ontzettend creatief. Zo heb je van die mensen die games modden. Ik vind dat vaak leuk om te zien wat zij allemaal weten te creëren. Neem nou Kaze Emanuar die Super Mario Odyssey heeft nagemaakt in Super Mario 64. Hoe cool is dat?
  • Afgelopen maand werd Pong Quest aangekondigd en nu is er ook een releasedatum aan de game gekoppeld. De RPG is opgebouwd rondom Pong, de grondlegger van het gamen zoals wij dat nu kennen. Als je niet kan wachten om deze game te spelen, dan heb ik goed nieuws voor je. Het duurt namelijk niet lang meer. De game verschijnt op 30 april.
  • De speedrunners van Games Done Quick hebben een speciaal evenement ingelast om geld op te halen in de strijd tegen de coronapandemie. Corona Relief Done Quick is een afgeleide van Awesome Games Done Quick en hiermee is ruim 400.000 dollar opgehaald. Dat is, buiten de officiële evenementen het hoogste bedrag dat de speedrunners hebben opgehaald.
  • Veel sportbonden en organisaties gingen ze al voor, maar nu is ook de Premier League overstag. Vanaf morgen start er een officieel Premier League FIFA 20 toernooi, zodat de voetbalfans toch nog iets te kijken hebben. Welke club denk jij dat er gaat winnen?
  • Dat we met zijn allen massaal thuiszitten is goed nieuws voor de game industrie, want gamen is misschien wel populairder dan ooit. Zeg nou zelf: wat moet je anders? Hierdoor zijn er wel enorme tekorten aan het ontstaan in de schappen, want de Nintendo Switch is bijna overal uitverkocht. Nintendo zet echter alle zeilen bij om deze tekorten weer zo snel mogelijk aan te vullen.
  • Riot Games stopt momenteel veel tijd en energie in Valorant en niet zonder reden. Het kan zelfs zijn dat wanneer de game een succes is, deze ook naar console en mobiel wordt gebracht, alsdus game director Joe Ziegler. Een goede zet, of te hoge ambities? De tijd wijst het uit.
  • Als je van plan bent een console aan te schaffen voor Cyberpunk 2077, dan is dit er eentje om te overwegen. Xbox komt namelijk met een speciale Cyberpunk 2077 bundel en die ziet er best tof uit. Het is dat ik al een Xbox heb en liever wacht tot de Xbox Series X, anders had ik deze wel in huis gehaald.

Zo lieve lezer, dat was hem weer. Je bent weer helemaal op de hoogte, dus zoek met een gerust hart je bedje op. Tenminste, wacht nog even want ik heb nog wat voor je. Een deuntje voor deze nachtelijke uurtjes. En het is er eentje waarbij de nostalgie weer door je aderen giert. Bij mij althans. Vorige week had ik al een nummer van Will Smith, maar ook nu kan ik het niet laten. Ik hoorde hem van de week toevallig op de radio toen ik in de auto zat. Dus ging de pedal to the metal en krijste is luidkeels mee. Will, kom er maar in!

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord