Oprichtersfamilie Ubisoft wil bedrijf zelf kopen

Geplaatst:
Aangepast: 5 mei 2022 10:39

Het ziet ernaar uit dat Ubisoft wellicht toch echt overgekocht wordt. Hoogstwaarschijnlijk wel door oprichtersfamilie Guillemot zelf.

Afgelopen week gingen er geruchten rond van een overname van Ubisoft. Tijdens de winstoproep van Ubisoft van afgelopen februari had Ubisoft medeoprichter en CEO Yves Guillemot het erover dat er wellicht een overname van het bedrijf in het verschiet ligt. Volgens de geruchten waren er verschillende participatiemaatschappijen geïnteresseerd in de overname van het Franse gamebedrijf, maar er was nog niets concreets naar buiten gebracht. Nu lijkt het erop dat de oprichtersfamilie, bestaande uit de broers Yves, Claude, Michel, Gérard en Christian Guillemot het bedrijf zelf wil opkopen, zodat een andere partij dat niet meer kan doen. De familie Guillemot bezit momenteel zestien procent van de aandelen van Ubisoft. Dit is bij lange na niet genoeg om het bedrijf over te kunnen nemen. Volgens effectenbeurs-community Seeking Alpha wil de familie samenwerken met een participatiemaatschappij als investeerder om Ubisoft zelf over te nemen. Zo blijft het bedrijf binnen de familie en krijgen andere partijen geen kans meer om te onderhandelen over een overname.

Of, wanneer en voor welk bedrag de familie Guillemot Ubisoft zelf gaat overnemen en welke participatiemaatschappij daarbij gaat helpen, is momenteel nog niet bekend.

Bron: Seeking Alpha
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord