Grand Theft Auto IV

  • Ontwikkelaar Rockstar North
  • Eerste releasedatum 19 april 2008
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3
  • Genre Actie , Open-World
  • Gameliner score

PC-versie Grand Theft Auto IV geaccepteerd door Australië

De afgelopen tijd wordt er in Australië wel erg kritisch gekeken naar videogames. Wat kan er wel en wat kan echt niet. Fallout 3 was één van de slachtoffers van dit streven naar acceptabele spellen. Het moest aangepast worden vanwege de drugs die de game bevatte en in bijzonder de namen die daarvoor gekozen waren. Deze moesten veranderd worden in fictievere drugs. Ook Rockstar heeft dankzij Australië een aantal tegenslagen gekend, maar de reeks van onplezierige hindernissen lijkt doorbroken. De pc-versie van Grand Theft Auto IV hoeft namelijk niet aangepast te worden.

Recentelijk is pas boven water gekomen dat er een aantal stukken uit de Australische versies van zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360 van GTA IV zijn gehaald. Dit omdat deze niet goedgekeurd waren door de controleur van entertainment producten -- het classificatie bestuur. De pc-versie van Grand Theft Auto IV heeft echter meer geluk. De Australische beoordelingsinstantie heeft laten weten dat er geen aanpassingen gedaan hoeven te worden. Het spel kan dus ongecensureerd op de markt komen, inclusief de stukken die uit de andere versies geknipt zijn.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?