PlayStation viert jubileum met 30th Anniversary Edition hardware

-

Ben je nog op zoek naar een PlayStation 5 maar vind je dat klinisch wit ook maar zo... tja... wit? Dan heb jij grandioos mazzel! Om te vieren dat PlayStation alweer drie decennia meegaat heeft Sony besloten om een 30th Anniversary Edition van de huidige hardware line-up op de markt te gooien, welke een heerlijk grijs jaren '90 kleurtje heeft.

Want ook PlayStation weet dat alles in de jaren '90 een stuk beter was. Een PlayStation console kostte destijds geen €800 en er zat standaard gewoon een disc drive in de PlayStation 1. En, hij was grijs. Veel beter dan dat besmettelijke wit. De enige vorm van kleur zat subtiel verscholen in het PlayStation logo. Om die tijden weer te laten herleven, komt Sony nu dus met een speciale PS5, PS5 Pro, controller en PlayStation Portal om die nostalgie weer op te rakelen.

Nou, hartstikke mooi toch? Mocht je nu denken "zo hey, deze PlayStation 5 Pro is zo gruwelijk, nu wil er er wél achthonderd ballen tegenaan smijten!", dan rest me te zeggen dat de 30th Anniversary Edition van PlayStation's hardware extreem gelimiteerd zal zijn. Zo worden er volgens Sony maar 12.300 exemplaren van de 30th Anniversary PlayStation 5 Pro gemaakt.

Nu wil je vast weten wanneer deze gelimiteerde hardware te verkrijgen is. Nou, dat zal ik je vertellen: 21 november. Maar vanaf 26 september kun je al beginnen met pre-orderen, zolang scalpers niet direct beslag leggen op de gehele oplage.

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord