PlayStation weer winstgevend

Geplaatst: 31 januari 2008 13:18
Aangepast: 10 mei 2018 14:48

Sony is weer op de goede weg. Na de problemen met de launch van de PlayStation 3, de zwakke verkopen van de console en de PSP die ook niet al te lekker liep, heeft Sony's gamedivisie in Q3 van het financiële jaar (1 oktober - 31 december) een bruto winst weten te boeken van 81 miljoen euro. Een jaar eerder maakte Sony nog 342 miljoen euro verlies. De omzet van de gigant steeg van 2,8 miljard naar 3,7 miljard euro.

Vooral de PlayStation 3 heeft een hoop goedgemaakt voor Sony. Niet alleen zijn de productiekosten van de console gehalveerd, maar ook de softwareverkoop is met maar liefst vierhonderd procent gestegen. Ook de console zelf verkocht beter: wereldwijd vloog de PlayStation 3 bijna vijf miljoen keer over de toonbank.

Naast de financiële cijfers heeft Sony ook zijn nieuwe voorspellingen van de verkoop gegeven. De verwachtingen van de PlayStation 3 zijn iets omlaag geschroefd. Eind dit jaar verwacht Sony 9,5 miljoen PlayStation 3's te verkopen, daar waar ze in oktober nog over elf miljoen spraken. Van de PlayStation 2 en de PlayStation Portable verwacht Sony meer. Het verwachte aantal verkochte PlayStation 2's is opgekrikt van twaalf naar dertien miljoen exemplaren. Het aantal verkochte PSP's is met drie miljoen handhelds extra bijgesteld naar dertien miljoen verkochte exemplaren.

Lees meer