Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Grand Theft Auto V

  • Ontwikkelaar Rockstar North
  • Eerste releasedatum 17 september 2013
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Actie , Open-World
  • Gameliner score

Rockstar geeft meer details over next-gen versie GTA V

Iets meer dan anderhalve week voor de lancering van Grand Theft Auto V en Grand Theft Auto Online op PlayStation 5 en Xbox Series X|S heeft Rockstar Games meer details gegeven over deze heruitgaven en hoe ze zullen spelen op de huidige generatie consoles.

In GTA V is één van de meest opvallende details dat je niet één maar drie grafische instellingen krijgt om uit te kiezen. De eerste daarvan is de Fidelity Mode die zich richt op de hoogste visuele kwaliteit en streeft naar 30FPS. De 4K-resolutie is native en ray tracing wordt ingeschakeld, terwijl de Xbox Series S een opgeschaalde 4K-resolutie ondersteunt.

De Performance-modus levert de meest responsieve gameplay-ervaring en richt zich op 60FPS met upscaled 4K op zowel de PS5 als Xbox Series X. Ook hier moet de Series S een kleine toegeving doen met een 1080p-resolutie om de vloeiende framerate te behouden. Naast deze gebruikelijke opties is er met de Performance RT-modus ook nog een hybride van de Fidelity- en Performance-modi. Deze is beperkt tot de PlayStation 5 en Xbox Series X en richt zich tot een dynamische 60FPS met upscaled 4K, maar dan met ray tracing-effecten ingeschakeld.

In het officiële blogbericht haalt Rockstar Games ook nog wat algemene verbeteringen aan, waaronder snellere laadtijden, een verhoogde vegetatiedichtheid, meer variatie in bevolking en verkeer, verbeterde schaduwen en anti-aliasing, zeer gedetailleerde explosies, enzovoort. De DualSense-controller wordt straks ook optimaal benut, maar ook de audiobeleving krijgt een upgrade via 3D-audio op PS5 en Spatial Sound op Xbox Series X|S.

Wat GTA Online betreft, herinnerde Rockstar er ons aan dat het online deel voor het eerst beschikbaar zal zijn als een op zichzelf staande titel voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S en dat deze zal blijven evolueren met de kracht van de nieuwe consoles. Bovendien zal GTA Online de eerste drie maanden na de lancering op 15 maart gratis beschikbaar zijn voor PS5-spelers, waardoor het voor nieuwe spelers gemakkelijker wordt om in te stappen in de enorme GTA Online-ervaring. Een bijgewerkte introductie en tutorial, evenals een vernieuwd menu waarmee je meteen in evenementen en activiteiten kunt springen, moet daar ook bij helpen.

PS4- en Xbox One-spelers kunnen eenmalig hun progressie overzetten van de oudere generatie naar de huidige, ongeacht of het om de Story Mode van GTA V of je online avonturen in GTA Online gaat. Deze eenmalige deal gebeurt via de Rockstar Games Social Club.

Beide games zijn op 15 maart digitaal te verkrijgen in de PlayStation- en Microsoft Store. Een fysieke release volgt in april.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?