Tech: Mobiel gamen met Backbone One – PlayStation Edition

Mobiel gamen is natuurlijk een grote markt en ook Sony wil zich graag vestigen. Met de Backbone One – PlayStation Edition gaat dat misschien wel gebeuren.

Het design van de controller is gebaseerd op de PlayStation 5 DualSense-controller. Wit en elegant, zo wordt het genoemd. Je kunt niet alleen met mobiele games, zoals Genshin Impact en Diablo Immortal, aan de slag. Via PlayStation Remote Play kun je ook aan de slag met grote PlayStation-titels, zoals Horizon Forbidden West en Gran Turismo 7. Je kunt deze PlayStation-games spelen wanneer je toegang hebt tot een sterke internetverbinding en een PlayStation 4 of 5. De Backbone One – PlayStation Edition werkt op de iPhone. Android-telefoons worden voor nu achterwege gelaten. Er is wel een Backbone-versie beschikbaar voor Android, maar die is niet officieel gekeurd door PlayStation.

De Backbone One – PlayStation Edition lanceert spoedig. De controller verschijnt vanaf dag één in Nederland.

BRON PlayStation Blog

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?