Check hier alle The Game Awards 2023 content

Tweedelige motion-sensitive PS3-controller in beeld

Sony heeft patent aangevraagd voor een nieuw soort controller. De nieuwe controller bevat motion-sensing en is in twee delen te 'breken'.

De controller werkt met video en ultrasonische technologie, en 3D-bewegingen worden bijgehouden via Wi-Fi en de PlayStation Eye. De controller ziet er uit als twee Wiimotes met grote bollen erop. De bollen dienen waarschijnlijk voor de zichtbaarheid voor het PlayStation Eye.

Beide delen kunnen met de onderkanten aan elkaar geklikt worden. Op bijgevoegde plaatjes is te zien dat er eventueel ook een plaatje tussen beide controllers gezet kan worden, zodat je gebruik kunt maken van onder andere de analoge sticks.

Ook gaat het gerucht dat Sony al prototypes heeft rondgestuurd naar uitgevers, zodat men kan uitproberen of het lekker werkt.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?