Counter-Strike: Global Offensive

  • Ontwikkelaar Valve Software
  • Eerste releasedatum 21 augustus 2012
  • Platformen Pc
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score -

Valve fixt CS:GO beveiligingsprobleem na twee jaar

Valve heeft na twee jaar een beveiligingsprobleem opgelost in Counter-Strike: Global Offensive dat door hackers kan worden gebruikt om de pc van een speler op afstand te bedienen. Een probleem waar Valve naar verluidt al twee jaar van op de hoogte was.

Vorige week onthulde de hackersgroep Secret Club verschillende beveiligingsproblemen die bij sommige van Valve’s games werken, waardoor hackers op afstand toegang konden krijgen tot de pc's van spelers. De groep beweert dat ze deze beveiligingsproblemen eerder aan Valve hadden gemeld, maar het bedrijf had er tot nu toe niets aan gedaan en hield de groep tegen om het bestaan openbaar te maken. Volgens Secret Club heeft Valve het beveiligingsprobleem nu daadwerkelijk opgelost. De groep zegt dat Valve ze toestemming heeft gegeven om de details ervan te onthullen nu het beveiligingsprobleem is weggehaald. Secret Club laat wel op twitter weten dat er nog meer beveiligingsproblemen zitten in Valve games gemaakt met de Source Engine.

Counter-Strike: Global Offensive is nu een stukje veiliger te spelen op Steam. 

BRON Secret Club

Over auteur Kyllian Franken

Kyllian Franken Naast het schrijven voor Gameliner neemt onze Kyllian regelmatig de controller ter hand om zich in een tof avontuur te storten. Of het nu gaat om een sciencefiction game als Mass Effect of een thriller als BioShock, Kyllian speelt wat Kylli-kan. Ook voor een goede indie game draait hij zijn hand niet om. Sterker nog, stiekem heeft hij er een zwak voor. Kijk dus niet raar op als je hem betrapt op een speelsessie met Sable of Road 96.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?